Forumul Economic Mondial revine la Davos, într-o versiune rară de primăvară. Cât câștigă comunitatea de fiecare dată când evenimentul are loc

Marti, 17 Mai 2022, ora 11:07
2149 citiri
Forumul Economic Mondial revine la Davos, într-o versiune rară de primăvară. Cât câștigă comunitatea de fiecare dată când evenimentul are loc

Persoanele care sosesc la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial în această lună pot împacheta sandale în loc de clăpari de schi, pentru o versiune rară de primăvară a evenimentului de la Davos, stațiune de schi elvețiană și oraș aflat la cea mai mare altitudine din Europa.

În decembrie, organizatorii au amânat întâlnirea guvernelor, liderilor de afaceri și a altor figuri marcante în domeniul afacerilor, chiar înainte de perioada tradițională din ianuarie, invocând dificultăți de a organiza o conferință în persoană, pe timpul pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Organizarea evenimentului după o pauză de doi ani este o veste binevenită pentru localnici, care, potrivit unui studiu din 2017, beneficiază de un câștig de 60 de milioane de dolari de fiecare dată când evenimentul are loc.

"Toți oamenii de aici sunt foarte bucuroși că Forumul Economic Mondial revine acum. Este încă un pas spre normalitate", a declarat Samuel Rosenast, purtătorul de cuvânt al consiliului local de turism.

Pandemia a lovit hotelurile și restaurantele din Davos, ale cărui aer proaspăt și lumină au inspirat lucrarea romancierului german Thomas Mann „Muntele vrăjit”.

„Toată afacerea cu congresul a murit”, a spus Rosenast, menționând că centrul de conferințe din Davos a fost închis de mai bine de un an.

Echipele de construcții au terminat facilitățile de rețea pentru elita de afaceri și politică care va ajunge la conferința din 22-26 mai. Soldații ridică garduri de securitate.

Guvernul elvețian va desfășura până la 5.000 de militari pentru a sprijini poliția locală. Avioanele forțelor aeriene se vor roti din nou deasupra stațiunii, pentru a impune o zonă de excludere aeriană.

Forumul Economic Mondial, cu sediul la Geneva, spune că întâlnirea va reuni peste 2.000 de lideri și experți din întreaga lume, un număr ceva mai mic decân în întâlnirile anterioare. Din cauza războiului din Ucraina, nu au fost invitați membri ai guvernului sau corporațiile mari din Rusia.

Subiectele de pe agendă includ redresarea după pandemie, abordarea schimbărilor climatice, viitorul muncii, accelerarea capitalismului părților interesate și valorificarea noilor tehnologii.

Svea Meyer, care conduce cafeneaua Kaffee Klatsch din Davos aștepta cu nerăbdare o activitate crescută în luna mai, de obicei perioada liniștită dintre sfârșitul sezonului de schi și începutul vârfului de vară.

„Este o șansă foarte mare pentru noi și ne bucurăm să vedem mulți dintre clienții de la WEF pe care nu i-am văzut în ultimii doi ani”, a spus ea.

„Este mai bine să ai WEF-ul acum primăvara decât să nu-l ai deloc”, a adăugat ea. "Nu trebuie să mai dăm cu lopata".

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...