Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fost ministru de Externe austriac, o apropiată a lui Putin, a demisionat din conducerea unui gigant energetic rusesc

Luni, 23 Mai 2022, ora 17:31
2725 citiri
Fost ministru de Externe austriac, o apropiată a lui Putin, a demisionat din conducerea unui gigant energetic rusesc
Fostul ministru de externe al Austriei dansând la nunta sa cu Putin FOTO Twitter

După fostul cancelar Gerhard Schroeder şi antreprenorul german Matthias Warnig, fostul ministru de externe austriac, Karin Kneissl, a părăsit Consiliul de Administraţie al gigantului energetic Rosneft.

Compania rusă de stat a anunţat că a primit scrisoarea de demisie de la Kneissl, o figură foarte apropiată de preşedintele Vladimir Putin.

Aleasă în Consiliul de Administraţie al Rosneft în urmă cu un an, Kneissl devenise prima femeie din acest organism guvernamental al companiei petroliere, potrivit Mediafax.

Ea a fost ministru de externe al Austriei din 2017 până în 2019.

În august 2018, s-a căsătorit cu antreprenorul Wolfgang Meilinger, în vârstă de 54 de ani, în cadrul unei ceremonii desfășurate în micul oraș Gamlitz, în apropiere de granița cu Slovenia.

În timpul nunții, ea a dansat cu Vladimir Putin, care era prezenț, iar ulterior a făcut o reverență adâncă.

Imagini cu gestul ei, un ministru de externe european care se înclină în fața lui Putin, au fost publicate pe scară largă în presa rusă și internațională și au stârnit indignare și critici majore.

În 2019, după ce un vot de neîncredere a pus capăt primului guvern Kurz, ea a părăsit funcția politică.

Rosneft este cel mai mare producător de petrol din Rusia. Compania este deținută de statul rus și a avut în anul 2007 un profit net de 12,86 miliarde de dolari.

Rosneft deține cele mai importante zăcăminte petroliere din Rusia, cumpărate de la firma falimentară Yukos cu ocazia licitațiilor forțate de statul rus, în decembrie 2004.

Rosneft aparține, în proporție de 100 la sută minus o acțiune, grupului Rosneftegaz care la rândul său este controlat de Agenția federală rusă pentru gestionarea bunurilor publice.

Aproximativ 70 la sută din producția de 1,6 milioane barili de țiței pe zi realizată de Rosneft provine de la Yuganskneftegaz.

În mai 2013, Rosneft a finalizat procesul de achiziție a companiei TNK-BP, parteneriat ruso-britanic.

Valoarea tranzacției s-a ridicat la 55 de miliarde de dolari, iar compania de stat a preluat în totalitate TNK-BP, care era deținută de britanicii de la BP și consorțiul rus AAR, potrivit Wikipedia.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#fost ministru, #externe, #Austria, #plecare, #Consiliu Administratie, #Rosneft , #stiri internationale
Comentarii