Un fost polițist român, arestat în Italia. Este acuzat că a incendiat mașina fostei iubite pe care a terorizat-o timp de un an

Joi, 30 Martie 2023, ora 16:24
2035 citiri
Un fost polițist român, arestat în Italia. Este acuzat că a incendiat mașina fostei iubite pe care a terorizat-o timp de un an
Un fost polițist român, arestat în Italia FOTO corrieredelveneto.corriere.it

Fostul polițist român, care ar fi amenințat o barmanița de care s-a despărțit recent și pe fiica acesteia, a fost arestat în Italia.

Pe numele fostului agent, Daniel Ionuț Neculae (36 de ani), exista un mandat european de arestare, fiind condamnat la opt ani de închisoare pentru infracțiuni contra proprietății

Românul a fost găsit de autoritățile italiene în imediata apropiere a orașului Treviso, ascuns în casa unui cuplu de compatrioți. El este acuzat și de incendiere, după ce a dat foc mașinii conduse de fosta lui parteneră.

Prietena sa, și ea româncă, a decis să-l părăsească pe fostul polițist în urmă cu aproximativ un an, după o scurtă relație născută pe rețelele de socializare. Bărbatul s-ar fi lăudat că este antreprenor și deține o firmă, dar adevărul a ieșit repede la iveală, femeia descoperind că toate erau minciuni și l-a părăsiți.

Din acel moment, a început iadul pentru ea: fostul polițist a început să o persecute, atingând apogeul pe 15 februarie, când i-ar fi incendiat mașina femeii, un Citroen C3, în parcarea din spatele blocului în care locuiește ea cu fiica cea mică. După acel episod, polițiștii au găsit un bidon de benzină și un cuțit în apropierea locuinței victimei.

De un an de zile, viața barmaniței românce s-a oprit. Femeia se simțea mereu în pericol, mai ales atunci când bărbatul a pus în interiorul unui sac cu hainele fetiței și teaca unui pumnal. „Ne-am despărțit, i-am spus că nu-l mai vreau și nu a acceptat niciodată asta”, acuză tânăra, „așa că a început cu amenințări: s-a prezentat la mine acasă, la grădinița fiicei mele, la serviciu, era peste tot”, potrivit stiridiaspora.ro.

Aceasta susține că a fost amenințată cu moartea, primind până la 200 de mesaje pe zi de la numere diferite. Ca să scape de coșmar, a trebuit să-și schimbe numărul de telefon și să se dezaboneze de pe rețelele de socializare.

#fost politist, #politisti arestati, #Italia, #incendiere, #incendiere masina, #mandat european arestare , #romani Italia