Recordul unui fost polițist din Vaslui: S-a specializat pe spart seifuri și a dat 9 spargeri în doar 4 luni

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 17:09
3532 citiri
Recordul unui fost polițist din Vaslui: S-a specializat pe spart seifuri și a dat 9 spargeri în doar 4 luni
Bărbatul a spart mai multe seifuri FOTO Pixabay

Un fost polițist s-a specializat în furtul și golirea seifurilor din farmacii și săli de jocuri și a dat nouă spargeri în patru luni.

Acesta a fost reținut întâmplător, fiind depistat de polițisti având asupra sa un cuțit în zona de agrement a complexului Palas, din Iași.

Bărbatul a fost agent de poliție rurală în cadrul IPJ Vaslui, în ultima vreme lucrând ca muncitor necalificat, scrie ziaruldeiasi.ro.

Jafurile comise de fostul polițist

Prima lovitură a fost dată de acesta la sfârșitul lui octombrie anul trecut, când a intrat într-o farmacie de pe șoseaua Arcu, din Iași. A spart cu un levier sticla ușii de acces și a pătruns în farmacie. A găsit într-un birou seiful ce conținea încasările zilnice și a plecat cu el spre cartierul Alexandru cel Bun, unde l-a golit de cei 5.151 lei conținuți.

Cinci zile mai târziu, a spart o sală de jocuri, tot de pe șoseaua Arcu. Sistemul de alarmă s-a declanșat, însă a plecat cu două pachete de țigări și a fugit.

Săptămâna următoare, a intrat pe fereastră într-o altă farmacie, de pe aceeași stradă. A reușit să disloce seiful metalic în care se afla suma de 17.000 lei.

În aceași noapte, a forțat ușa frigiderului unui magazin din zona Gării, de unde a furat o doză de energizant.

Timp de mai bine trei luni, nu a mai comis niciun jaf.

La mijlocul lui februarie a forțat ușa unei farmacii de pe Sf. Lazăr cu un levier și a intrat, căutând seiful. Nu l-a găsit, dar a provocat pagube evaluate ulterior la 10.000 de lei.

După nouă nopți a spart o altă farmacie de pe Costache Negri. A luat seiful, dar l-a abandonat, bănuind că este gol.

După câteva zile, a spart o sală de jocuri din Piața Voievozilor. Seiful era încastrat în podea, așa că nu a reușit să-l sustragă, dar a furat patru pachete de țigări.

În aceeași noapte, a forțat ușa din spatele unei agenții Alpha Bank din zona Gării, a intrat, dar s-a speriat și a renunțat.

O ultimă încercare a fost tot la o sală de jocuri, spartă pe 21 februarie. Din nou, seiful era încastrat în podea și nu a reușit să-l scoată. A plecat cu țigări și o sticlă de Pepsi.

A doua zi, a fost reținut de agenții Palas Mall, iar verificările făcute de polițiști l-au identificat ca autor al seriei de spargeri.

Atitudinea în fața instanței, vârsta de doar 24 de ani și lipsa antecedentelor penale i-au adus fostului polițist o pedeapsă ușoară.

El a fost condamnat pentru furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase la un total de 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Va trebui să plătească și despăgubiri totale de aproximativ 50.000 lei societăților comerciale păgubite. Sentința a fost atacată de Parchetul de pe lângă Judecătorie, dosarul urmând să fie preluat de Curtea de Apel.

Citește și:
Performanță remarcabilă pentru Harry Kane, căpitanul lui Tottenham
Performanță remarcabilă pentru Harry Kane, căpitanul lui Tottenham
Atacantul englez Harry Kane a înscris duminică, în meciul cu Manchester City, golul cu numărul 267 pentru Tottenham, devenind golgeterul all-time al echipei londoneze, cu un gol mai mult decât...
Beyonce a doborât un record istoric la Premiile Grammy. Lista câștigătorilor
Beyonce a doborât un record istoric la Premiile Grammy. Lista câștigătorilor
Beyoncé a intrat în istorie după ce a primit, în noaptea de duminică spre luni, cel de-al 32-lea premiu Grammy din carieră, la cea de-a 65-a gală, la Los Angeles. Ea doboară recordul cu...