Recordul unui fost polițist din Vaslui: S-a specializat pe spart seifuri și a dat 9 spargeri în doar 4 luni

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 17:09
3821 citiri
Recordul unui fost polițist din Vaslui: S-a specializat pe spart seifuri și a dat 9 spargeri în doar 4 luni
Bărbatul a spart mai multe seifuri FOTO Pixabay

Un fost polițist s-a specializat în furtul și golirea seifurilor din farmacii și săli de jocuri și a dat nouă spargeri în patru luni.

Acesta a fost reținut întâmplător, fiind depistat de polițisti având asupra sa un cuțit în zona de agrement a complexului Palas, din Iași.

Bărbatul a fost agent de poliție rurală în cadrul IPJ Vaslui, în ultima vreme lucrând ca muncitor necalificat, scrie ziaruldeiasi.ro.

Jafurile comise de fostul polițist

Prima lovitură a fost dată de acesta la sfârșitul lui octombrie anul trecut, când a intrat într-o farmacie de pe șoseaua Arcu, din Iași. A spart cu un levier sticla ușii de acces și a pătruns în farmacie. A găsit într-un birou seiful ce conținea încasările zilnice și a plecat cu el spre cartierul Alexandru cel Bun, unde l-a golit de cei 5.151 lei conținuți.

Cinci zile mai târziu, a spart o sală de jocuri, tot de pe șoseaua Arcu. Sistemul de alarmă s-a declanșat, însă a plecat cu două pachete de țigări și a fugit.

Săptămâna următoare, a intrat pe fereastră într-o altă farmacie, de pe aceeași stradă. A reușit să disloce seiful metalic în care se afla suma de 17.000 lei.

În aceași noapte, a forțat ușa frigiderului unui magazin din zona Gării, de unde a furat o doză de energizant.

Timp de mai bine trei luni, nu a mai comis niciun jaf.

La mijlocul lui februarie a forțat ușa unei farmacii de pe Sf. Lazăr cu un levier și a intrat, căutând seiful. Nu l-a găsit, dar a provocat pagube evaluate ulterior la 10.000 de lei.

După nouă nopți a spart o altă farmacie de pe Costache Negri. A luat seiful, dar l-a abandonat, bănuind că este gol.

După câteva zile, a spart o sală de jocuri din Piața Voievozilor. Seiful era încastrat în podea, așa că nu a reușit să-l sustragă, dar a furat patru pachete de țigări.

În aceeași noapte, a forțat ușa din spatele unei agenții Alpha Bank din zona Gării, a intrat, dar s-a speriat și a renunțat.

O ultimă încercare a fost tot la o sală de jocuri, spartă pe 21 februarie. Din nou, seiful era încastrat în podea și nu a reușit să-l scoată. A plecat cu țigări și o sticlă de Pepsi.

A doua zi, a fost reținut de agenții Palas Mall, iar verificările făcute de polițiști l-au identificat ca autor al seriei de spargeri.

Atitudinea în fața instanței, vârsta de doar 24 de ani și lipsa antecedentelor penale i-au adus fostului polițist o pedeapsă ușoară.

El a fost condamnat pentru furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase la un total de 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Va trebui să plătească și despăgubiri totale de aproximativ 50.000 lei societăților comerciale păgubite. Sentința a fost atacată de Parchetul de pe lângă Judecătorie, dosarul urmând să fie preluat de Curtea de Apel.

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Născută și crescută la Las Vegas, a spulberat un record al României vechi de 38 de ani
Tânăra înotătoare Rebecca Aimee Diaconescu (17 ani) a stabilit o performanță uluitoare la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II,...
#fost politist, #record, #spargeri, #Iasi, #seifuri, #farmacii, #sala de jocuri , #politie