Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Procurorul DIICOT acuzat că a jucat banii infractorilor la păcănele, în sala de judecată: "Să-l bată Dumnezeu pe ăla care a spus!"

Luni, 27 Iunie 2022, ora 16:23
20584 citiri
Procurorul DIICOT acuzat că a jucat banii infractorilor la păcănele, în sala de judecată: "Să-l bată Dumnezeu pe ăla care a spus!"
Fostul procuror Flavius Cristea era un împătimit al jocurilor de noroc FOTO / Ionuț Mureșan

Fostul procuror Flavius Cristea, trimis în judecată pentru că a „spart” la păcănele banii confiscați la percheziții, erau cunoscut în Craiova ca fiind un împătimit al jocurilor de noroc.

La ultimul termen din proces, fostul procuror s-a dezlănțuit și a lansat "blesteme" în sala de judecată: "Să-l bată Dumnezeu pe ăla care a spus că eu jucam la păcănele!".

Flavius Cristea era cunoscut în Craiova ca fiind un împătimit al jocurilor de noroc, au relatat martorii audiați la Înalta Curte. Acestea „dosea” banii dealerilor de droguri imediat după descinderile mascaților.

Ofițeri de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova care au lucrat cu fostul procuror au relatat în fața instanței că ei numărau de trei ori banii pe care îi găseau la locuințele suspecților de trafic de droguri, iar apoi îi dădeau lui Flavius Cristea, pentru ca el, prin ordonanță, să dispună depunerea lor în contul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Uneori, nu se întâmpla așa, deoarece Cristea lua banii și nu-i mai dădea înapoi ofițerului de caz pentru a-i duce la bancă.

Procurorul Cristea pleca cu banii, mascații cu drogurile

Ofițerul de poliție DGA Petrișor Nicolăescu a participat la perchezițiile coordonate de Flavius Cristea, pe vremea când lucra la BCCO Craiova.

„Cu privire la prima percheziție, era o operațiune de prindere în flagrant într-o acțiune de trafic internațional de droguri venite din Spania, 3 sau 4 kilograme de canabis într-un pachet supravegheat. La percheziția făcută la Logăfătu Ionuț a participat și domnul procuror Cristea Flavius. S-a întrat în forță cu mascații de la SIAS.

După ce am pătruns în apartament am găsit 2 suspecți, cantitatea de droguri și o sumă de bani, 3.000 sau 4.000 de lei, nu mai rețin exact. S-au menționat banii în procesul-verbal de percheziție, drogurile au fost sigilate. După ce am plecat, plicul cu bani a rămas la domnul procuror Cristea. Procesul-verbal și banii au fost introduse în plic de domnul procuror Cristea, iar drogurile le-am luat noi.

Am mers cu același autoturism către Parchet. Pe drum, am oprit la o farmacie unde am cântărit drogurile pentru că trebuie să specificăm cantitatea. Banii au rămas în permanență în posesia lui Cristea, care avea o mapă de piele pe care o lua tot timpul la acțiuni. Nu știu dacă am intrat cu procurorul în biroul lui și nu știu ce a făcut cu plicul cu bani”, a relatat martorul.

Lipsa banilor, constatată abia după plecarea lui Cristea din DIICOT

Banii ajungeau la procurorul Flavius Cristea și atunci când acesta nu participa la percheziții.

„La percheziția făcută la suspectul Bulescu Marius Bogdan, procurorul Flavius Cristea nu a participat. Au fost găsite sume de bani în lei și în euro, nu mai pot preciza suma, și telefoane mobile, pe care le-am ridicat pentru percheziție informatică. Dispozitivele se sigilează, banii nu se sigilau, deoarece în baza unei ordonanțe urmau sa fie depuși în contul ANABI. Banii pe care i-am ridicat la acea percheziție au fost predați procurorului Cristea, așa cum făcea în general orice echipa care se întorcea de la percheziții.

El citea procesul verbal la perchezițiile la care nu participa și se făcea și o scurtă inventariere a bunurilor. Se spunea: în acest plic e telefonul, aici sunt banii, existând posibilitatea ca procurorul să îi numere, pentru că plicul nu era sigilat. Nu îmi amintesc cu exactitate dacă procurorul Cristea a numărat banii. (…) După ce s-a constatat dispariția unor bunuri sau bani din dosarele lui Cristea, el nu a făcut sesizare deoarece a plecat de la DIICOT, iar dispariția lor a fost constatată de procurorul care a preluat dosarele lui”, a mai spus polițistul.

Procurorul Flavius Cristea, trimis în judecată de SIIJ

Pe data de 14 ianuarie 2021, procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție l-au trimis în judecată pe procurorul Adrian Flavius Cristea pentru abuz în serviciu și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#fost procuror DIICOT, #bani furati, #probe, #pacanele, #blestem , #procuror
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
BizonTrollrank5. ziare.com si autor bogdan atanasiu suna a blestem.