Un fost fotbalist urias a fost demis din functia de selectioner

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 11:59
5160 citiri
Un fost fotbalist urias a fost demis din functia de selectioner
Foto: Facebook/ Jurgen Klinsmann

Fostul international german Jurgen Klinsmann a fost concediat din postul de selectioner al echipei Statelor Unite, pe care il ocupa din iulie 2011, in urma celor doua infrangeri suferite de elevii sai saptamana trecuta, in preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

"Am luat decizia dificila de a ne desparti de Jurgen Klinsmann, selectionerul nostru si directorul tehnic national", a anuntat US Soccer intr-un comunicat.

Federatia americana nu a anuntat inca numele succesorului tehnicianului german, insa presedintele US Soccer, Sunil Gulati, urmeaza sa sustina o conferinta de presa in cursul zilei de marti.

Bruce Arena, fost selectioner al SUA si actualul antrenor al echipei Los Angeles Galaxy, este cotat drept favorit sa-l inlocuiasca pe Klinsmann.

In varsta de 52 ani, Jurgen Klinsmann a fost intens criticat dupa infrangerea suferita pe teren propriu in fata Mexicului (1-2), urmata patru zile mai tarziu de un nou esec, in Costa Rica (0-4).

Nationala Statelor Unite ocupa ultimul loc in clasamentul a zonei CONCACAF a preliminariilor CM 2018, in conditiile in care doar trei dintre cele sase echipe participante se califica direct la turneul final din Rusia, in timp ce ocupanta locului 4 va disputa un baraj intercontinental.

Klinsmann, fost selectioner al Germaniei (2004-2006) si antrenor al echipei Bayern Munchen (2008-2008), a inceput sa fie contestat dupa Cupa Mondiala 2014, unde selectionata SUA a reusit sa treaca de o grupa foarte puternica, din care au mai facut parte Germania, Portugalia si Ghana, inainte de a fi eliminata in optimile de finala de catre Belgia (1-2).

De la competitia din Brazilia, reprezentativa SUA a inregistrat doar contraperformante, terminand pe un dezamagitor loc patru in Gold Cup 2015, turneu pe care l-a gazduit, iar apoi a ratat calificarea la Cupa Confederatiilor 2017, dupa o infrangere intr-un baraj cu Mexicul.

La Copa America 2016, desfasurata in luna iunie in SUA, selectionata americana a terminat pe locul 4, dupa ce inregistrat, intre altele, si un succes categoric in fata Costa Ricai (4-0), aceeasi echipa care acum i-a pecetluit soarta lui Klinsmann, prin victoria cu acelasi scor obtinuta saptamana trecuta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Jurgen Klinsmann demis, #Klinsmann dat afara, #Klinsmann nationala SUA , #antrenori