Arbitrii romani ameninta cu "lupta sindicala"

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 08:56
1603 citiri
Arbitrii romani ameninta cu "lupta sindicala"

Arbitrii romani, reuniti in Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din Romania (SAFR), au reactionat la scandalul din ultima vreme din acest fenomen, anuntand ca nu sunt de acord cu aducerea brigazilor din strainatate.

De asemenea, ei solicita ca persoanele care au reactii jignitoare sa nu mai fie protejate, amenintand in caz contrar cu "lupta sindicala".

"In ultima perioada, in mass-media s-au adus multe acuze grave arbitrilor, din partea unor persoane implicate in fenomenul fotbalistic si, s-a comentat foarte mult, pe aducerea de brigazii de arbitrii straine, pentru conducerea unor partide din campionatul de LIGA I. Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din Romania, sesizand ce se intampla, va aduce la cunostinta urmatoarele:

- suntem de acord cu sanctionarea arbitrilor din campionatul intern, atunci cand gresesc flagrant, conform regulamentelor in vigoare, dar nu la presiunea cluburilor interesate;

- in mod ferm manifestam dezacordul nostru cu privire la aducerea unor brigazi de arbitrii straine;

- dorim si solicitam sa se investeasca intr-o strategie de dezvoltare si profesionalizare a arbitrajului, din partea CCA si FRF, pentru crearea unor conditii decente pentru arbitrii, care sa le permita acestora manifestarea deplina a personalitatii si valorii lor, in acord cu aspiratiile proprii si, in concordanta cu ce se cere de la ei, respectarea demnitatii umane si protejarea de orice abuzuri;

- solicitam sa se respecte regulamentele, sa nu mai fie protejate persoanele care au reactii jignitoare, insultatoare ,violente si instigatoare, care aduc o imagine negativa fotbalului romanesc.

Mentionam ca punctul nostru de vedere este rezultatul opiniilor trasmise sindicatului de arbitrii si arbitrii asistenti din LIGA I, atat membrii de sindicat cat si a celor care nu sunt membrii de sindicat. In cazul in care nu se va tine cont de cele transmise, sa nu mai fie protejate persoanele care au reactii jignitoare, insultatoare ,violente si instigatoare, care aduc o imagine negativa fotbalului romanesc. In cazul in care nu se va tine cont de cele transmise, ne vedem obligati sa recurgem la metodele de lupta sindicala, prevazute de statut si legile in vigoare", se arata in comunicatul SAFR.

Liga Profesionista de Fotbal va decide, luni, daca va propune Federatiei Romane de Fotbal aducerea arbitrilor straini in returul sezonului 2011/2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arbitri lupta sindicala, #sindicat arbitri romania, #arbitri straini liga 1 , #arbitri