Fotbalist din Premier League, suspendat pentru ca a pacalit arbitrul cu o simulare

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 20:30
2909 citiri
Fotbalist din Premier League, suspendat pentru ca a pacalit arbitrul cu o simulare
Foto: Captura video Everton

Oumar Niasse, atacantul celor de la Everton, a fost suspendat doua etape de federatia engleza pentru ca a pacalit un arbitru cu o simulare.

Senegalezul este primul jucator din Premier League acuzat si sanctionat potrivit prevederii intrata in vigore in acest sezon si care permite analizarea acestui tip de faze de catre o comisie independenta formata din trei membri.

Niass a obtinut o lovitura de la 11 metri in meciul dintre Crystal Palace si Everton, disputat sambata, pacalindu-l pe arbitrul Anthony Taylor ca a fost faultat de Scott Dann.

"Centralul" a aratat punctul cu var si cei de la Everton au marcat, egaland la unu, in ciuda protestelor jucatorilor echipei gazda.

Cazul a fost preluat de nou-infiintata Comisie Independenta de Reglementare, iar sanctiunea a venit miercuri, dupa audierea jucatorului: doua etape de suspendare.

"S-a presupun ca jucatorul a simulat, obtinand un penalti in minutul 5 al meciului contra celor de la Crystal Palace. El a negat acuzatiile, insa acestea s-au dovedit a fi adevarate dupa sedinta Comisiei de miercuri.

Incidentele prin care un arbitru ar fi pacalit de jucatori prin simulari sunt trimise pe masa unei comisii compusa dintr-un fost arbitru, un fost antrenor si un fost jucator. Fiecare membru al Comisiei va urmari faza incriminata independent de ceilalti si va stabili daca arbitrul a fost pacalit de simularea in cauza. Numai in cazul in care Comisia stabuleste in unanimitate ca asa s-a intamplat Federatia ia masuri", se arata in comunicatul forului de la Londra.

Clubul Everton a transmis ca este dezamagit de decizia Comisiei, insa o accepta, urmand a reveni cu mai multe comentarii dupa ce va primi raportul complet.

Niasse nu va juca astfel pentru Everton in meciurile cu Southampton si West Ham United.

#fotbalist suspendat simulare, #Niasse suspendat simulare, #Niasse Everton suspendare , #arbitri