TVR a renuntat la Mondialele de fotbal

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 09:53
2954 citiri
TVR a renuntat la Mondialele de fotbal

Postul public de televiziune a renuntat, practic, la ideea de a transmite Campionatele Mondiale de fotbal din 2018 si 2022.

Miercuri, Consiliul de Administartie al TVR a decis sa nu participe alaturi de European Broadcasting Union (EBU), organizatie ce reuneste institutii publice de radio si televiziune din intreaga Europa, la licitatia pentru drepturile TV ale respectivelor competitii.

Cum participarea solitara la aceste licitatii sau chiar cumpararea ulterioara a drepturilor TV ar fi mult mai scumpe, este clar ca postul public nu va mai transmite aceste intreceri, desi este obligat prin lege s-o faca!

Unul din membrii CA al TVR a incercat sa nuanteze aceasta hotarare, minimalizand importanta Mondialelor.

"In primul rand, nu e sigur ca va castiga EBU. Jocurile Olimpice din 2016, de pilda, le-a pierdut. De ce sa merg la o licitatie alaturi de cineva care nu stiu sigur ca va castiga si care din start imi cere o suma de trei ori mai mare ca data trecuta!? Apoi, vorbim de 2022, cand nici nu stiu daca va mai exista euro. E ca si cum as cumpara acum o masina, dar ar plati-o copilul nepotului meu. TVR are datorii de o suta de milioane de euro provenite in principal de la sport, din contracte cumparate in felul acesta. Vom vedea ce se va intampla in anii urmatori, in functie de cine va castiga licitatia", a spus Cristian Nitulescu in editia tiparita a cotidianului Prosport.

Daca ar fi paticipat la licitatie alaturi de cei de la EBU, Televiziunea Romana ar fi trebuit sa plateasca un avans de 200.000 de euro, reprezentand 2% din valoarea acestor drepturi pentru Romania.

Astfel, postul pentru care suntem obligati sa platim abonament ii vaduveste pe microbisti de inca o intrecere de importanta majora, dupa ce a renuntat si la meciurile de fotbal si Liga 1.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tvr renunta campionate mondiale, #drepturi tv mondiale fotbal , #campionat