Scandal provocat de fotbaliștii naționalei de tineret a României în avion. Ce au făcut cu stewardesele

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 16:50
9912 citiri
Scandal provocat de fotbaliștii naționalei de tineret a României în avion. Ce au făcut cu stewardesele
România tineret. Foto: Facebook / Echipa națională de fotbal

Site-ul Digisport.ro scrie, miercuri, că mai mulţi jucători din naţionala U21 a României au avut un comportament neadecvat în aeroport şi în avionul care a adus lotul din cantonamentul din Spania.

Potrivit sursei citate, jucătorii George Cîmpanu (21 de ani), Ştefan Baiaram (18 ani) şi Jovan Markovic (20 de ani) au fost principalii protagonişti a acestui scandal.

Din informaţiile primite de la un pasager din avion, cei trei au înjurat şi în duty free, dar şi în avion, ei adresându-şi chiar injurii cu caracter rasist.

"O însoţitoare de zbor, româncă, care şi ea a fost abuzată de Cîmpanu şi Baiaram, vine spăşită şi îşi cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme.

Atenţie! Însoţitoarea de zbor era vizibil afectată de tot şi a încercat să îndulcească dimineaţa. Ieşind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea şi unde se termina delegaţia României la fotbal U21", scrie sursa citată.

Într-un răspuns oferit de FRF se arată că s-a demarat o anchetă internă.

"Am luat act de eventualul incident care ar fi avut loc în avion la revenirea selecţionatei U21 la Bucureşti. Federaţia Română de Fotbal tratează cu seriozitate aceste incidente şi a demarat o anchetă internă. Indiferent de numele jucătorului, în cazul în care comportamentul său a fost unul inadecvat, se va acţiona în consecinţă. Educaţia este foarte importantă pentru Federaţia Română de Fotbal şi încercăm să evităm astfel de situaţii.

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care FRF a implementat în octombrie 2019, la toate loturile naţionale, programul educaţional Football Management Skiils. Obiectivul este construirea noilor generaţii de tricolori cu jucători mai bine adaptaţi fotbalului profesionist, capabili să îşi consolideze stabilitatea financiară, expunerea media adecvată, să aibă un regim nutriţional sănătos, un echilibru mental, un comportament exemplar pe teren şi în afara lui şi un traseu sportiv în spiritul integrităţi", se arată în răspunsul FRF oferit digisport.ro.

Naţionala U21 se întorcea din cantonamentul din Spania, iar selecţionerul Florin Bratu nu s-a aflat la bordul aeronavei.

Citește și:
Românii, obligați să-și instaleze repartitoare pentru căldură. Care este termenul limită
Românii, obligați să-și instaleze repartitoare pentru căldură. Care este termenul limită
Repartitoarele pentru căldură devin obligatorii pentru românii care locuiesc la bloc. O ordonanță publicată în Monitorul Oficial prevede că toți românii care locuiesc la bloc și au...
FRF a naturalizat doi fotbaliști brazilieni pentru echipa națională
FRF a naturalizat doi fotbaliști brazilieni pentru echipa națională
Doi fotbaliști brazilieni, care au primit cetățenia română, vor evolua sub tricoul echipei naționale. Este vorba despre Daniel Araújo Carreteiro și André Luis Sasse, care au jurat...