FC Arges, retrogradata in Liga II, Penescu e exclus din fotbal

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 20:16
3012 citiri
FC Arges, retrogradata in Liga II, Penescu e exclus din fotbal

Formatia FC Arges a fost retrogradata, miercuri, in Liga a II-a, conform unei decizii a Comisiei de Disciplina.

Patronul pitestenilor, Cornel Penescu, precum si oficialii echipei, Cristian Minca si Gheorghita Pieca, au fost declarati "persona non-grata" in fotbalul romanesc, decizie echivalenta cu excluderea celor 3 din fenomen.

Dincolo de retrogradarea in liga secunda, clubului argesean a fost amendat cu 25.000 de lei si sanctionat cu suspendarea terenului pentru 2 etape, din cauza slabei organizari la meciul cu Dinamo, atunci cand suporterii bucuresteni au intrat pe teren.

FC Arges a fost reprezentata la sedinta Comisiei de catre secretarul clubului si un avocat. Cei doi au dorit recuzarea a 4 membrii ai Comisiei de Disciplina, desi aveau dreptul sa ceara acest lucru numai in cazul unuia.

Andrei Penescu, seful interimar al clubului din Pitesti, a anuntat ca va ataca cu recurs aceasta hotarare, chiar daca nu crede ca va reusi sa schimbe decizia de retrogradare.

"Nu trebuia sa se intample asta, dar eu ma asteptam. O sa vedem ce se intampla, vom mai incerca o cale de atac, care va fi probabil de pomana", a spus Andrei Penescu la GSpTV.

Gaz Metan Medias revine in Liga I

Retrogradarea pitestenilor inseamna revenirea in prima divizie a formatiei Gaz Metan Medias, ocupanta locului 15 in clasamentul sezonului trecut. De altfel, mediesenii erau convinsi ca vor reveni in Liga I, Ioan Horoba anuntand acest lucru in urma cu 3 saptamani.

Penescu, acuzat de blat cu arbitrii

Cornel Penescu este arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DNA ca a mituit mai multi arbitrii si oficiali pentru ca acestia sa favorizeze echipa sa.

Finantatorul pitestean ar fi dat bani arbitrilor Aurelian Bogaciu (5.000 USD si 374 RON), Marcel Savaniu (3.000 USD), Sorin Corpodean (15.000 USD), Lucian Dan (5.000 USD) si Sorin Caia (2.000 USD) si vicepresedintelui CCA, Marcel Lica, (2.000 USD) in perioada septembrie - decembrie 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#FC Arges retrogradata, #Penescu arestat DNA, #coruptie fotbal romanesc , #derbi