Giovani Becali, omul din umbra la Steaua

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 12:01
5615 citiri
Giovani Becali, omul din umbra la Steaua

Impacarea dintre Gigi Becali si varul sau Giovani a insemnat totodata inceputul sfarsitului pentru Steaua.

Dupa modelul Dinamo, impresarul a inceput sa taie sa spanzure si la Steaua, devenind un veritabil om din umbra al clubului "ros-albastru".

Primii vizati de Giovani sunt jucatorii care nu sunt impresariati de el, dovada stand criticile dese aduse de finantatorul trupei din Bulevardul Ghencea unor jucatori precum Grzelak sau Szekely.

O alta dovada a implicarii lui Giovani la Steaua este aducerea lui Cristi Tanase, cumparat de Gigi cu 1.8 milioane de euro, desi seful din Ghencea spunea ca nu va mai achizitiona niciun jucator.

De fapt, cumpararea lui Tanase este doar o inginerie a lui Giovani de a-i creste cota si de a-l vinde la anul cu mult mai mult, exact aceeasi metoda pe care o aplica la Dinamo in urma cu ceva timp, cand jucatorii erau vanduti pe banda rulanta.

"Vrei sa-ti dovedesc ca Tanase nu va ajunge la voi, chiar daca ati oferit mai mult pe el?", l-a amenintat in urma cu ceva timp Giovani pe managerul celor de la FC Koln, care, stiind comisioanele mari cerute de firma lui Becali, a incercat sa-l achizitioneze pe mijlocasul in varsta de 22 de ani direct de la clubul sau, FC Arges.

Alti jucatori laudati peste masura de Gigi la ordinul lui Giovani sunt Banel Nicolita si Bogdan Stancu, exact din acelasi motiv ca Tanase: vanzarea lor. La Stancu, impresarul chiar detine 50% din drepturile federative ale jucatorului!

Afacere de familie

"Aplicam modelul Unirea Urziceni", anunta Gigi Becali dupa finalul sezonului trecut, uimit ca ialomitenii au castigat titlul cu investii minime.

In fapt, Gigi si Giovani vor sa faca din Steaua o afacere profitabila de familie. De aici si punerea accentului pe jucatorii din propria pepiniera, care costa putin si pot fi vanduti mult mai usor.

Un alt sfat dat de Giovani Becali varului sau este trimitere la echipa a doua sau vanzarea jucatorilor care nu accepta diminuarea salariilor, o modalitate care incalca tot codul muncii, dar in "Liga lui Mitica" orice e posibil, mai ales cand acel "orice" e facut de patroni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
Gigi Becali a anunțat că își face echipă pentru grupele cupelor europene fiind sigur că va câștiga campionatul în acest sezon. Mai mult, patronul FCSB a anunțat nume importante care...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Giovani Becali, #Steaua Bucuresti, #Gigi Becali , #derbi