Oficial: Opel a anuntat motorizarile noului Astra

Luni, 24 August 2009, ora 20:35
1069 citiri
Oficial: Opel a anuntat motorizarile noului Astra

Opel a dezvaluit detalii despre motorizarile cu care va fi echipat noul Astra. Modelul va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt in aceasta toamna.

Oficialii Opel au dezvaluit lista cu motorizari a noului Astra. Constructorul german a aplicat o politica intensa de downsizing, inlocuind propulsoarele aspirate natural cu unitati supraalimentate de cilindree mai mica, dar putere comparabila. Scopul acestei strategii este de a oferi acelasi nivel de putere si de performante fara a emite o cantitate mare de noxe in atmosfera.

Cel mai nou propulsor in gama Opel Astra este un 1.4 turbo, care ofera 140 CP si 200 Nm. Cuplul motor maxim este oferit intre 1.850 si 4.900 rpm. Scopul noii unitati de 1.4 litri este de a inlocui motorul aspirat de 1.8 litri, lucru care este realizat pe deplin, deoarece noul propulsor ofera acelasi nivel de putere si emisii mai scazute, in timp ce cuplul motor oferit a crescut cu 15%.

Alaturi de acest propulsor vor sta doua motoare de 1.6 litri si inca o unitate de 1.4 litri. Cea de-a doua unitate de 1.4 litri din gama astra este aspirata si emite doar 129 de grame de CO2 per kilometru. Primul motor de 1.6 litri din gama Astra este aspirat si dezvolta 115 CP, pe cand cealalta unitate este supraalimentata si dezvolta 180CP.

Gama de motorizari diesel a lui Opel Astra cuprinde unitati de 1.3, 1.7 si 2.0 litri, care folosesc tehnologia common rail si nu emit mai mult de 129 de grame de CO2 per kilometru in versiunile echipate cu transmisie manuala. In ciuda acestui fapt, motoarele dezvolta intre 95 si 160 CP, in functie de versiunea aleasa.

Toate propulsoarele din gama Opel Astra respecta normele Euro 5, iar toate modelele vor fi echipate cu o transmisie manuala cu sase trepte. Singurul motor care face exceptie de la aceasta regula este 1.3 CDTi, care va fi echipat cu o transmisie manuala cu cinci trepte. Toate motoarele pe benzina vor fi disponibile si cu o noua transmisie automata.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#motorizari noul Opel Astra, #Salonul Auto Frankfurt , #derbi