Posibilii adversari ai echipelor romanesti in Europa

Marti, 04 August 2009, ora 11:42
2467 citiri
Posibilii adversari ai echipelor romanesti in Europa

Cele doua competitii intercluburi din Europa se se apropie de faza grupelor, iar componenta acestora va fi decisa pe 28 august 2009.

Indiferent de adversari, Unirea Urziceni va avea un program foarte dificil in grupele Ligii, ialomitenii facand parte din ultima grupa valorica la tragerea la sorti. Elevii lui Dan Petrescu ar putea intalni in aceeasi grupa adversari ca FC Barcelona si Juventus Torino sau Bayern Munchen si Olympique Lyon.

Intr-o asa zisa grupa accesibila, ialomitenii ar putea da piept cu FC Sevilla, AZ Alkmaar si Besiktas Istanbul.

FC Timisoara are un program la fel de dificil si in cazul in care va trece de Sahtior Donetk va intalni in play-off-ul pentru Liga adversari precum Arsenal Londra, Olympiaque Lyon, Sporting Lisabona sau VfB Stuttgart.

In cazul unei eliminari, banatenii nu vor avea viata usoara in play-off-ul pentru grupele Europa League, indiferent daca vor da piept cu adversari de calibru precum Werder Bremen, Villarreal, AS Roma sau echipa mai "slabe" ca Metalist Harkov sau FC Basel.

Sanse mai mari in Europa League

Trei din cele patru formatii inscrise in Europa League ar trebui sa ajunga pana in faza grupelor, fiind favorite in play-off. Totusi, Dinamo, Steaua si CFR Cluj ar putea da piept chiar cu Steaua Rosie Belgrad, PAOK Salonic sau Trabzonspor, daca sortii nu vor fi ingaduitori. Celelalte echipe nu ar trebui sa puna probleme mari pentru echipele de top din Liga I.

Cu sanse mari de calificare in play-off, FC Vaslui nu va fi cap de serie in play-off-ul pentru grupe si are mari sanse sa intalneasca echipe foarte puternice din campionate de top. Werder Bremen, AS Roma, PSV Eindhoven, Zenit St.Petersburg, Valencia sau Benfica Lisabona ar putea reprezenta finalul de campanie europeana pentru trupa lui Porumboiu.

In categoria adversarilor accesibili ar putea intra Metalist Harkov, Hapoel Tel Aviv sau Austria Viena.

Play-off-ul pentru Liga Campionilor se va disputa pe 18 si 26 august, iar cel pentru Europa League este programat pe 20 si 27 august.

C.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gigi Becali anunță o adevărată revoluție la FCSB. Câți jucători va aduce patronul echipei și câți Meme Stoica
Gigi Becali anunță o adevărată revoluție la FCSB. Câți jucători va aduce patronul echipei și câți Meme Stoica
Gigi Becali a anunțat noua sa strategie în materie de transferuri la club după ce va câștiga campionatul. FCSB este aproape campioană dar patronul FCSB vrea să ajungă în grupele Ligii...
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
#Europa League, #Liga Campionilor, #cupe europene, #adversari echipe romanesti , #derbi