Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Razvan Lucescu: Nu e nicio drama daca nu ne calificam la Europene

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 12:55
1562 citiri
Razvan Lucescu: Nu e nicio drama daca nu ne calificam la Europene

Selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu, nu vede nicio probleme in ratarea calificarii la Campionatul Mondial din 2012.

"Din ultimele cinci campanii, la una singura am obtinut calificarea. Daca ne vom califica in 2012, este un lucru important. Daca nu ne vom califica, nu va fi nici o drama, iar cei care sunt pusi in postura de a conduce nationala, vor pleca", a spus Lucescu in cadrul unei conferinte de presa.

Razvan Lucescu se declara multumit de munca pe care a depus-o pana acum la echipa nationala de fotbal a Romaniei.

"In acest mandat, echipa nationala a obtinut un bilant pozitiv, in conditii foarte grele. Fotbalul romanesc traverseaza un moment foarte dificil, jucatorii care evolueaza in strainatate sunt din ce in ce mai putini si joaca din ce in ce mai putin. Unul dintre obiectivele care mi-au fost puse a fost revenirea in grupa a doua valorica, iar acest lucru a fost atins", a mai spus Razvan.

Legat de convocarile pentru meciul cu Polonia, Razvan Lucescu a facut cateva clarificari.

"Cristi Tanase este un jucator foarte talentat si valoros, ne-a demonstrat ca atunci cand a fost la nationala a intrat de parca era veteran, iar Marica a fost un om de baza la echipa nationala, nu pot sa fac modificari de fiecare data. Este nevoie sa ajungem la un nucleu care sa aiba anumite relatii de joc, care sa ne ajute, sa dea o incredere echipei si sa obtinem rezultate", a mai precizat selectionerul.

S-a vorbit, bineinteles, si despre cazurile lui Adrian Mutu si Adrian Cristea: "Este de datoria mea sa il educ pe Mutu? Sunt cumva primul lui antrenor? Cristea cati ani are? Trebuie sa ii educ eu la varsta asta? Acesti oameni trebuie sa stie ca sunt exemple pentru toti, sa se sacrifice pentru echipei si sa arunce vorbe frumoase, de incurajare, nu sa se comporte asa", a spus Lucescu.

"Tricolorii" vor juca sambata, de la ora 18, cu Polonia, intr-un meci amical ce va avea loc la Varsovia. Partida va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

I.G.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#razvan lucescu, #conferinta presa Romania Polonia, #reunire echipa nationala , #derbi