Ce fac cei 8 grei din fotbalul romanesc in inchisoare la 1 an de la condamnarile in Dosarul Transferurilor

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 10:45
7535 citiri
Ce fac cei 8 grei din fotbalul romanesc in inchisoare la 1 an de la condamnarile in Dosarul Transferurilor
Foto: Hepta

Pe 4 martie 2015 se implineste un an de zile de condamnarile celor 8 grei din fotbalul romanesc in Dosarul Transferurilor.

Dupa aproape 7 ani de judecata, Curtea de Apel Bucuresti a dictat urmatoarele sentinte:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni;

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni;

Victor Becali - 4 ani si 8 luni;

George Copos - 3 ani si 8 luni;

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni;

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni;

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni;

Gica Popescu - 3 ani, o luna si 10 zile.

Chiar daca in saptamanile de dupa decizie s-a vorbit despre gratiere in cazul catorva dintre ei, cei 8 grei din fotbalul romanesc sunt in continuare dupa gratii.

Fratii Becali

In ziua in care Curtea de Apel dicta pedepsele, Giovani si Victor Becali au fugit la Constanta, unde si-au facut si mutatie, pentru a putea fi inchisi la penitenciarul Poarta Alba, acolo unde se afla si varul lor, Gigi Becali.

Au aparut putine informatii despre cum isi petrec acestia zilele acolo, dar au existat si unele voci care au vorbit despre un tratament preferential pentru acestia.

Cristi Borcea

Tot la Poarta Alba e inchis si fostul actionar al lui Dinamo, iar viata acestuia dupa gratii e plina de peripetii.

Recent, in celula acestuia au fost gasite un televizor LCD, un calorifer electric si chiar o banda electrica de alergat!

George Copos

Desi intre timp a mai primit o condamnare, in Dosarul Loteria, fostul patron al Rapidului a fost aproape sa fie eliberat conditionat luna trecuta. Cererea a fost insa respinsa.

Copos e inchis la Penitenciarul Rahova, unde munceste cate 8 ore pe zi, timp de cinci zile pe saptamana, pentru a obtine astfel reducerea pedepsei.

Mihai Stoica

Stoica imparte celula de inchisoare la Rahova cu George Copos si Gica Popescu. La inceput a cerut in mai multe randuri sa fie eliberat, pe motiv ca faptele s-au prescris, dar fara succes.

In prezent munceste si a scris si o carte, in speranta ca pedeapsa ii va fi redusa, iar anul viitor va fi liber.

Gigi Netoiu

Fostul finantator al Universitatii Craiova e inchis la Penitenciarul din Banie. A beneficiat pana acum de cateva zile de permisie si exista unele zvonuri cum ca si el ar avea un tratament preferential in spatele gratiilor.

Jean Padureanu

Dintre cei 8, fostul presedinte al Gloriei Bistrita pare ca o duce cel mai rau. Conform apropiatilor si avocatilor acestuia, ar fi grav bolnav si chiar a ajuns sa aiba probleme cu memoria.

Din fericire pentru Tata Jean, sederea lui in inchisoare va mai dura putin, urmand a fi eliberat, cel mai probabil, luna viitoare. Are peste 60 de ani, iar in acest caz condamnatii executa doar o treime din pedeapsa.

Gica Popescu

Condamnarea lui Gica Popescu a fost cea mai discutata, iar multe voci importante au cerut gratierea acestuia.

A fost incercat din greu de moartea tatalui sau. Pentru a beneficia de reducerea pedepsei, fostul capitan al nationalei Romaniei a scris o carte si munceste.

Peste 10 milioane de dolari a fost prejudiciul adus cluburilor si statului din transferurile facute de cei opt.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#condamnati Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor