Ziare.com

Curtea Suprema distruge ultima speranta a condamnatilor din Dosarul Transferurilor - Interviu

de Cristian Soitu
Luni, 17 Martie 2014, ora 15:36

   

Curtea Suprema distruge ultima speranta a condamnatilor din Dosarul Transferurilor - Interviu
Condamnatii din Dosarul Transferurilor au facut deja demersurile necesare pentru a contesta decizia pe care Curtea de Apel a luat-o la inceputul lunii martie, insa sansele de reusita sunt nule, potrivit avocatului Doru Giugula.

Cristi Borcea si Mihai Stoica au depus contestatii in anulare dupa ce judecatorul Tudorel Toader de la Curtea Constitutionala a Romaniei a facut referire la un posibil viciu de procedura in Dosarul Transferurilor.

Aparatorii condamnatilor spun ca magistratii de la Curtea de Apel nu puteau combina vechiul si noul Cod Penal pentru a lua decizii, insa acest lucru este negat de avocatul Doru Giugula.

Un judecator de la Curtea Constitutionala arunca in aer Dosarul Transferurilor: condamnatii, eliberati?

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Giugula a mentionat ca situatia prezentata de avocatii oamenilor de fotbal a fost reglementata de Inalta Curte de Casatie si Justitie inaintea verdictului din Dosarull Transferurilor.

Iata, mai jos, interviul pe care Doru Giugula l-a acordat Ziare.com:

A aparut aceasta discutie despre un posibil viciu de procedura in cazul condamnarilor. Judecatorul Tudorel Toader spune ca nu se pot combina prevederi din vechea si din noua lege. Pot scapa condamnatii din acest motiv?

Nu, nicidecum. Curtea Suprema tocmai a facut o reglementare prin care s-a clarificat aceasta situatie. Potrivit deciziei pe care Inalta Curte a luat-o, se pot combina fara nicio problema legile din vechiul Cod Penal din 1969 cu cele din noul Cod Penal.

In cazul lui Mihai Stoica ce s-a intamplat concret? Avocatul sau sustine ca a fost condamnat incorect in baza vechiului Cod Penal desi pedeapsa mai favorabila era in noul Cod.

Nu cunosc cu exactitate cazul lui Mihai Stoica, insa, din ce stiu, a avut mai multe infractiuni, iar unele s-au prescris si altele nu. Acum, fiecare ia ce ii convine si scoate in fata. El a fost condamnat deoarece nu i s-au prescris toate faptele.

De ce nu s-a acordat cumul de pedeapsa pentru toti condamnatii?

Aceasta situatie s-a ivit deoarece unele fapte ale condamnatilor s-au prescris si nu a mai fost cazul de invocarea unui cumul de pedeapsa, asa cum s-a intamplat in cazul lui Gica Popescu.

Multi s-au intrebat de ce unii inculpati au primit pedepse mai mari decat cele solicitate de procuror. Puteti clarifica aceasta discutie?

Nu are nicio legatura solicitarea procurorului cu ce pot decide judecatorii. Decizia din Dosarul Transferurilor arata ca procurorul a fost pus pe picior de egalitate cu avocatii, asa cum trebuie sa se intample. Procurorul doar isi exprima o parere si atat, judecatorii sunt cei care decid. Daca un procuror sustine ca un inculpat trebuie sa scape fara pedeapsa, nu inseamna automat ca judecatorul trebuie sa-l asculte.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12337 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Curtea Suprema distruge ultima speranta a condamnatilor.

Nici o lacrima.

 

paduchii astia penali din sport isi merita soarta...au furat!!

la fel paduchii din politica trebuie condamnati la puscarie pe viata!

Nu ințeleg de ce

se face atat caz pentru niște borfași! Să stea acolo, pentru că justiția romană a decis că, pentru o perioadă de timp, locul lor este acolo unde sunt acum. Ce tot, se găsesc unii, să descopere ba vicii de procedură, ba simboluri ale Romaniei. Fiecare din ei și-au făcut averi pe spatele unor tineri fotbaliști bătandu-și joc de ei, averi ce le-au permis, cu mici excepții, să-și părăsească soțiile, să se recăsătorească, să-și intrețină amantele și să le crească copii sau să danseze din buric cu trabucuri in gură, să ne persifleze și să se creadă zeii de pe pămant. Pentru ei nu existau justiție, procurori, judecători, presă etc! Și așa societatea romanească, cu toate condițiile din inchisori, vezi Doamne inumane, face eforturi pentru ai intreține acolo unde sunt. Să fie mulțumiți cu ce au primit, unii dintre ei au lovit spectatorii,alții cameramani etc. Nu mă bucur că-s acolo, pentru respectul celor care suferă, soții, copii, amante, și le doresc sănătate, să fie bărbați și să aibă demnitatea ce se cuvine pentru ași ispăși pedepsele primite!

 

De ce?

Există teama in randul presedintilor de club,să se desfăsoare campionatul fără GEAMBASI!
Iar lingă geambasi,au fost si calfe.Bine,Copos era mai
mult decat o calfă.A fost si Vice Prim Ministru PC!

Aici cred in justitia lui Baescu....

Foarte bine , justitia sa -si faca datoria corect fara lacrimogenele lui Stoica, Becali cu tot neamul , Copos marele mafiot, si altii. Daca ar fi sa spun ceva ar fi sa ma exprim doar medical . In C. P. exista un alineat ce spune ca inainte de condamnare unui individ trebuie sa i se faca o expertiza medicala. Ma refer la Padureanu care era bolnav in momentul arestarii. Nu contest vinovatia acestuia. In rest Becalii cu corset de fata mare care vrea sa vada un meci de-al Stelei sau un Copos mafiot, un Borcea americanizat, care spera sa scape datorita averii, si un G. Poescu ce-si recunoaste vina as elibera cum spunea Basescu o mama de copii cu patru guri acasa.

 

Traiasca Doru Giugula, sa-si puna pe cap caciula!

Traiasca Curtea Suprema ca le-a mai facut o schema,
Si asfel beksliotzi stau la ocna cu totzi hotzii,
Inclusiv cu master Gica! Doar c-a lui este mai mica!!
[De pedeapsa vreau sa zic, nu de vreun obiect mai mic!].

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor