Declaratie salvatoare pentru un condamnat din Dosarul Transferurilor: "Eu am intocmit toate documentele"

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 11:05
8704 citiri
Declaratie salvatoare pentru un condamnat din Dosarul Transferurilor: "Eu am intocmit toate documentele"
Foto: rasunetul.ro

Un condamnat din Dosarul Transferurilor poate fi salvat de aparitia unui om de fotbal care este dispus sa ia toata vina asupra sa, sustinand ca actele in care justitia romana a gasit neregului au fost intocmite de el.

Directorul general al clubului Gaz Metan Medias, Ioan Horoba, a afirmat ca Jean Padureanu doar a semnat documentele de transfer pentru care a fost trimis la inchisoare.

Horoba ia toata vina asupra sa, afirmand ca el a intocmit actele transferurilor pe care le considera legale.

"In cazul transferurilor lui Ganea si Sanmartean, eu nu inteleg deloc decizia judecatoarelor in privinta condamnarii lui Padureanu. Toate documentele le-am intocmit eu, iar dansul doar le-a semnat. Toti banii au intrat prin virament bancar, iar tot ce s-a facut era permis de lege la acea data. Drepturile federative ale jucatorilor puteau fi cumparate si de o firma care nu avea legatura cu fotbalul", a spus Horoba la Digi 24 Cluj.

De altfel, in cazul plecarii lui Ionel Ganea, pentru care Stuttgart a platit 1,2 milioane de dolari iar la Bistrita au ajuns doar 600 de mii, Horoba spune ca jucatorul ar fi fost cedat si pentru o suma mai mica.

"Va spun cu mana pe inima ca in cazul lui Ganea il vindeam si pe 300 de mii de dolari, nu pe 600 de mii, pentru ca altfel n-am fi supravietuit", a completat Horoba.

Fostul conducator al clubului Gloria Bistrita a mai precizat ca este dispus sa fie martor la recurs pentru a-l salva pe Padureanu.

"Eu nu am fost chemat niciodata sa dau declaratii despre bani sau aceste transferuri. Padureanu este nevinovat, are probleme de sanatate grave. Pe langa Alzheimer, a avut si doua grave accidente cerebrale", a conchis Horoba.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 4 martie, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns la inchisoare pe 4 martie, desi mai pot face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia Curtii de Apel este definitiva, numai ca, potrivit prevederilor din noul Cod Penal, se poate apela la aceasta cale extraordinara de recurs.

Cei opt condamnati, gasiti vinovati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari prin transferurile a 12 jucatori.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Jean Padureanu dosarul transferurilor, #condamnare Jean Padureanu, #Ioan Horoba Jean Padureanu , #dosarul transferurilor