Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Destainuirile omului care a inceput Dosarul Transferurilor: Hai sa va spun esenta problemei!

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 18:04
5123 citiri
Destainuirile omului care a inceput Dosarul Transferurilor: Hai sa va spun esenta problemei!

Dupa o ancheta de aproape cinci ani, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis retrimiterea Dosarului Transferului spre rejudecare. Omul care a inceput acest proces ofera detalii din dosar si explica motivul pentru care inculpatii nu au nicio sansa de scapare.

Avocatul Doru Giugula este omul care a inceput Dosarul Transferurilor. In urma cu mai bine de zece ani, el a facut prima sesizare oficiala privind banii negri care circula in fotbalul romanesc.

Ca reprezentant al clubului Tractorul Brasov, Giugula a invocat plata unei sume mai mici pentru drepturile de formare ale jucatorului Florin Bratu, dupa transferul acestuia de la Rapid la Galatasaray.

"In momentul transferului lui Bratu, clubul Rapid trebuia sa plateasca drepturile de formare ale jucatorului catre clubul Tractorul. In urma cercetarilor pe care le-am facut a rezultat ca valoarea transferului nu a fost cea declarata de Rapid, ci de 2.750.000 de dolari. Ei trebuiau sa plateasca 82 de mii de dolari catre Tractorul, dar au platit numai 19 mii. Am avut discutii repetate cu reprezentantii clubului, dar nu au inteles sa plateasca. In urma corespondentelor cu clubul Galatasaray, ei ne-au prezentat contractul in original, in care suma era de 2.750.000 de dolari. In contabilitatea Rapidului apare ca suma 630.000 de dolari", a spus Giugula la Dolce Sport.

Cum s-a aparat Rapidul in fata acestor acuzatii? Giulestenii au sustinut ca suma platita de Galatasaray nu era doar pentru transferul lui Bratu.

"Ei au incercat sa prezinte instantei o serie de justificari, in sensul ca 1 milion de dolari i-au fost dati lui Gica Popescu pentru ca ar fi avut o datorie clubul catre el. Niste incurcaturi... Chiar daca ar fi asa, noi n-avem nicio treaba", a mai spus Giugula.

Dupa ce inculpatii au acuzat ca magistratii nu cunosc modul in care se fac transferurile, avocatul sustine ca esenta problemei este cu totul alta.

"Hai sa va spun esenta problemei. Instanta nu reproseaza ca s-au facut transferuri, ci faptul ca nu s-au platit impozite pe sumele incasate. Problema este ca in contract scrie ceva, o anumita suma, dar pe ea nu s-au platit impozitele", a precizat el.

Totodata, Giugula a mentionat ca Gica Popescu si-a recunoscut singur vina in momentul in care a platit cu intarziere impozitul aferent sumei de bani pe care a incasat-o de la Galasaray.

"Implicit, Gica Popescu a facut doua recunoasteri. Una ca a primit bani si ca n-a platit impozit, iar a doua ca exista un circuit financiar subteran in ceea ce priveste valoarea contractului. El a aratat ca au existat niste cai ascunse de evitare a platii impozitului", a conchis Giugula.

C.S.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Doru Giugula Dosarul Transferurilor, #sentinta Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor