Dosarul Transferurilor: Varianta surpriza pentru sentinta

Duminica, 19 Mai 2013, ora 10:34
9714 citiri
Dosarul Transferurilor: Varianta surpriza pentru sentinta

Inculpatii din Dosarul Transferurilor asteapta cu sufletul la gura sentinta care va fi pronuntata, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pentru sedinta programata la Curtea Suprema exista cinci variante posibile, dintre care una reprezinta o mare surpriza.

Ziare.com prezinta cele cinci variante dintre care se va alege sentinta in Dosarul Transferurilor. Decizia va fi comunicata intr-o sedinta publica, in direct pe Ziare.com.

Marea surpriza poate fi retrimiterea cazului spre judecata. Acesta este planul de rezerva al inculpatilor, care au formulat o solicitare in acest sens, invocand un viciu de procedura.

Dosarul Transferurilor: Judecatorii raman in pronuntare - Iata cand se anunta sentinta

Specialistii contactati de Ziare.com au explicat conditiile in care acest lucru s-ar putea intampla, insa au precizat ca se poate ajunge chiar si la o noua amanare a pronuntarii deciziei, pentru cel mult sapte zile.

Variantele posibile pentru sedinta de luni:

1. Se mentin pedepsele - Completul de judecata poate mentine decizia luata la Curtea de Apel Bucuresti. In acest caz, cei opt inculpati vor ispasi aceleasi pedepse si vor plati aceleasi despagubiri.

2. Pedepsele sunt modificate, inculpatii merg la puscarie - Condamnarile de la precedenta instanta pot fi modificate de cele trei judecatoare, in ambele sensuri. Inculpatii pot primi pedepse mai blande, insa trebuie mentionat ca si procurorii au cerut inasprirea sentintei.

Sprijin important pentru inculpatii din Dosarul Transferurilor: Opriti-va acum! Moare fotbalul fara ei!

3. Inculpatii sunt achitati - Cei opt oameni de fotbal scapa de pedepsele dictate de Curtea de Apel Bucuresti.

4. Cazul este trimis spre rejudecare - Aceasta este varianta surpriza care poate aparea. Avocatul lui Gigi Netoiu a formulat o cerere pentru rejudecarea cazului, invocand un viciu de procedura - lipsa unei expertize specializate. Conform legislatiei in vigoare, cazul poate fi trimis spre rejudecare in urmatoarele situatii:

a) Instanta nu a fost alcatuita potrivit dispozitiilor legale;

b) Hotararea a fost data de alti judecatori decat cei care au luat parte la dezbaterea pe fond;

c) Hotararea s-a luat cu incalcarea competentei altei instante;

d) Instanta si-a depasit atributiile puterii judecatoresti;

e) Instanta a incalcat formele de procedura prevazute sub sanctiunea nulitatii;

Dosarul Transferurilor: Pledoarii halucinante ale avocatilor

5. O noua amanare - Chiar si in acest stadiu, putem avea avea parte de o noua amanare. Judecatoarele pot continua deliberarea pentru cel mult inca sapte zile.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor:

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu - cate 3 ani de inchisoare cu suspendare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Citeste si:
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, 1 decembrie, că se va ajunge în curând la o soluție în ceea ce privește reîmpărțirea atribuţiilor între Departamentul...
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Laura Vicol, propusă la șefia Comisei Juridice a Camerei Deputaților, va trebui să dea explicaţii publice cu privire la acuzaţiile care i se aduc. "Eu...