Dosarul Transferurilor: Varianta surpriza pentru sentinta

Duminica, 19 Mai 2013, ora 10:34
9783 citiri
Dosarul Transferurilor: Varianta surpriza pentru sentinta

Inculpatii din Dosarul Transferurilor asteapta cu sufletul la gura sentinta care va fi pronuntata, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pentru sedinta programata la Curtea Suprema exista cinci variante posibile, dintre care una reprezinta o mare surpriza.

Ziare.com prezinta cele cinci variante dintre care se va alege sentinta in Dosarul Transferurilor. Decizia va fi comunicata intr-o sedinta publica, in direct pe Ziare.com.

Marea surpriza poate fi retrimiterea cazului spre judecata. Acesta este planul de rezerva al inculpatilor, care au formulat o solicitare in acest sens, invocand un viciu de procedura.

Dosarul Transferurilor: Judecatorii raman in pronuntare - Iata cand se anunta sentinta

Specialistii contactati de Ziare.com au explicat conditiile in care acest lucru s-ar putea intampla, insa au precizat ca se poate ajunge chiar si la o noua amanare a pronuntarii deciziei, pentru cel mult sapte zile.

Variantele posibile pentru sedinta de luni:

1. Se mentin pedepsele - Completul de judecata poate mentine decizia luata la Curtea de Apel Bucuresti. In acest caz, cei opt inculpati vor ispasi aceleasi pedepse si vor plati aceleasi despagubiri.

2. Pedepsele sunt modificate, inculpatii merg la puscarie - Condamnarile de la precedenta instanta pot fi modificate de cele trei judecatoare, in ambele sensuri. Inculpatii pot primi pedepse mai blande, insa trebuie mentionat ca si procurorii au cerut inasprirea sentintei.

Sprijin important pentru inculpatii din Dosarul Transferurilor: Opriti-va acum! Moare fotbalul fara ei!

3. Inculpatii sunt achitati - Cei opt oameni de fotbal scapa de pedepsele dictate de Curtea de Apel Bucuresti.

4. Cazul este trimis spre rejudecare - Aceasta este varianta surpriza care poate aparea. Avocatul lui Gigi Netoiu a formulat o cerere pentru rejudecarea cazului, invocand un viciu de procedura - lipsa unei expertize specializate. Conform legislatiei in vigoare, cazul poate fi trimis spre rejudecare in urmatoarele situatii:

a) Instanta nu a fost alcatuita potrivit dispozitiilor legale;

b) Hotararea a fost data de alti judecatori decat cei care au luat parte la dezbaterea pe fond;

c) Hotararea s-a luat cu incalcarea competentei altei instante;

d) Instanta si-a depasit atributiile puterii judecatoresti;

e) Instanta a incalcat formele de procedura prevazute sub sanctiunea nulitatii;

Dosarul Transferurilor: Pledoarii halucinante ale avocatilor

5. O noua amanare - Chiar si in acest stadiu, putem avea avea parte de o noua amanare. Judecatoarele pot continua deliberarea pentru cel mult inca sapte zile.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor:

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala;

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani;

Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu - cate 3 ani de inchisoare cu suspendare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Citește și:
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
Drulă nu-i mai dă nicio șansă lui Grindeanu, după accidentul din Gara Galați: ”Trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe”
Drulă nu-i mai dă nicio șansă lui Grindeanu, după accidentul din Gara Galați: ”Trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe”
După accidentul feroviar din Gara Galaţi,soldat cu 4 răniți, președintele USR Cătălin Drulă a precizat că „lipsa de asumare şi preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar...
#sentinta Dosarul Transferurilor, #condamnari Dosarul Transferurilor, #pedepse Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor