Dosarul Transferurilor: Cel mai important martor i-a infuriat pe judecatori (Video)

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 19:16
5540 citiri
Dosarul Transferurilor: Cel mai important martor i-a infuriat pe judecatori (Video)

Olandezul Johan Versluis, considerat cel mai important martor din Dosarul Transferurilor, a fost audiat miercuri la Curtea de Apel, insa a reusit sa ii enerveze pe judecatori prin raspunsurile pe care le-a oferit.

Johan Versluis, reprezentantul companiilor off-shore in care au ajuns banii din transferurile implicate in acest caz, a oferit mai multe raspunsuri neconcludente, care nu le-au picat bine judecatorilor.

In timp ce depunea juramantul, Versluis a refuzat sa spuna daca crede in Dumnezeu, pentru ca apoi presedinta completului de judecata sa fie nevoita sa-l avertizeze sa nu mai raspunda cu intrebari.

"Ce activitati presteaza firma dumneavoastra?" - a fost o intrebare extrem de delicata pentru olandez, care a refuzat sa raspunda.

"Nu-mi aduc aminte de firmele prin care faceam transferurile. Nu stiu daca am primit bani de pe urma jucatorilor romani. Numele Cernat, Codrea, Ganea, Mitea si Mihalcea nu-mi spun nimic. Este posibil sa fi primit bani in schimbul unor jucatori romani. Nu stiu de ce am fost chemat aici, nu cunosc inculpatii si nici nu mi s-a dat vreo explicatie. Nu-l cunosc pe Ioan Becali, nu-l cunosc pe Borcea, nu-l cunosc pe Mihai Stoica, nu cunosc pe nimeni!", a spus Versluis.

Dosarul Transferurilor: Un martor spaniol ii baga in sperieti pe fratii Becali

De altfel, Versluis a fost avertizat ulterior sa ofere raspunsuri concrete, insa audierea s-a incheiat in cele din urma fara ca martorul sa faca lumina in acest caz.

Johan Versluis este reprezentantul companiei olandeze Pheonix BV, care a incasat cateva milioane de dolari din transferul mai multor jucatori romani in strainatate.

In momentul realizarii transferurilor, suma platita de cluburile din strainatate se impartea in doua parti: una intra in conturile echipelor din Romania, iar cealalta mergea catre Phoenix BV, care directiona banii catre off-shore-uri din paradisuri fiscale.

Procurorii sustin ca Phoenix BV este de fapt un paravan pe care inculpatii il foloseau pentru a face evaziune fiscala.

C.S.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...