Dosarul Transferurilor ia amploare: Un nou nume cu greutate e implicat

Joi, 06 Martie 2014, ora 19:12
13063 citiri
Dosarul Transferurilor ia amploare: Un nou nume cu greutate e implicat
Foto: sptfm.ro

Recursul facut de condamnati la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in Dosarul Transferurilor este pe cale sa implice inca un nume cu greutate in fotbalul romanesc.

Specialistii in domeniu sustin ca oamenii din fotbal mai pot scapa doar prin aparitia unor probe noi, iar Cristi Borcea si Gigi Netoiu ar putea atrage dupa ei inca un fost conducator.

Actualul patron al clubului Dinamo, Ionut Negoita, sustine ca si Nicolae Badea, fostul presedinte al Consiliului de Administratie, ar fi implicat.

Potrivit spuselor lui Negoita, Borcea si Netoiu au primit mandat din partea lui Badea pentru a negocia respectivele transferuri. Din acest motiv, Dinamo nici nu s-a constituit parte civila pentru a recupera prejudiciul, sustine Negoita.

"Intrebati-l pe domnul Badea de ce nu s-a constituit. E un mare semn de intrebare. Clubul Dinamo a fost prejudiciat si nu cred ca este doar vina domnului Borcea. Dansul a fost mandatat de cineva din conducerea clubului. Atat timp cat conducatorul clubului (Nicolae Badea - n.red.) mandateaza pe cineva sa faca o ilegalitate, el nu se poate indrepta in instanta spre cel pe care l-a mandatat", a spus Negoita pentru ProSport.

La precedentele instante de judecata, Nicolae Badea a fost audiat ca martor in acest caz.

Nicolae Badea s-a retras de la Dinamo anul trecut, cedandu-i pachetul de actiuni lui Ionut Negoita.

Lista condamnarilor din Dosarul Transferurilor

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, marti, la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Condamnatii au ajuns la inchisoare inca de marti seara, desi mai pot face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cei opt condamnati, acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari.

C.S.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0