Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dosarul Transferurilor: Judecatorul acuzat ca ar fi luat spaga de la fratii Becali, eliberat din functie (Video)

Marti, 29 Martie 2016, ora 21:45
3729 citiri
Dosarul Transferurilor: Judecatorul acuzat ca ar fi luat spaga de la fratii Becali, eliberat din functie (Video)
Foto: Captura Romania TV (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul de eliberare din functie a judecatorului de la Tribunalul Bucuresti, Geanina Terceanu, suspendat de CSM, dupa ce a fost trimis in judecata in dosarul "Transferurilor" pentru luare de mita, in schimbul pronuntarii unor solutii favorabile.

La inceputul lunii februarie, Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti, acuzata ca a primit 195.000 de euro pentru a da o solutie favorabila in dosarul Transferurilor, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, alaturi de Ioan si Victor Becali si Cristi Borcea, condamnati anterior in dosar, precum si de avocatii George Iorgovan si Daniel Petre, scrie News.ro.

La scurt timp dupa decizia DNA, Terceanu a fost suspendata din functie de catre CSM. In luna martie, aceasta a inaintat Consiliului Superior al Magistraturii demisia din magistratura.

Judecatorul Geanina Terceanu face o marturie incredibila in fata instantei: Borcea mi-a dat bani pentru ca ne placeam reciproc

Potrivit procurorilor, in cursul lunii februarie 2009, Geaninei Terceanu, in calitate de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, i-a fost repartizat dosarul in care fratii Becali si Borcea fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala privind transferurile unor jucatori.

Pe 3 aprilie 2012, Terceanu a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii trimisi in judecata si pentru toate infractiunile retinute in sarcina acestora, achitare pronuntata in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 ("fapta nu exista").

Dosarul Transferurilor: Decizia instantei in cazul judecatorului acuzat ca a luat spaga

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta aceasta solutie, magistratul a primit, in intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro, din care 185.000 de euro de la Ioan si Victor Becali, iar 10.000 de euro de la Cristian Borcea.

Din banii primiti, magistratul a folosit 56.000 de euro pentru cumpararea unei locuinte de 93.000 de euro.

Avocatii Iorgovan si Petre au fost audiati in calitate de martori in legatura cu faptele de care sunt acuzati Terceanu si cei trei oameni de fotbal in acest dosar, ocazii cu care acestia au facut afirmatii mincinoase, potrivit procurorilor.

Dosarul Transferurilor: Fratii Becali si judecatorul Terceanu, arestati preventiv

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza. In 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de Geanina Terceanu a fost desfiintata printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, care a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare, cu executare sau cu suspendare. Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Victor Becali si Cristi Borcea, la cate sapte.

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati, de Tribunalul Bucuresti.

Judecatorul din Dosarul Transferurilor a recunoscut ca a luat mita de la fratii Becali - surse

In urma rejudecarii, tot la Curtea de Apel Bucuresti, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali - cate sase ani si patru luni, Victor Becali - patru ani si opt luni, Gheorghe Copos - trei ani si opt luni, Mihai Stoica - trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu - cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu - trei ani, o luna si zece zile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Iohannis eliberare functie Geanina Terceanu, #Geanina Terceanu Dosarul Transferurilor, #spaga Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor