Dosarul Transferurilor: Proba care le-a fost fatala fratilor Becali - Interviu cu Bogdan Barbuceanu

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 17:05
5795 citiri
Dosarul Transferurilor: Proba care le-a fost fatala fratilor Becali - Interviu cu Bogdan Barbuceanu
Foto: Hepta.ro

Fratii Becali au recunoscut, marti, ca i-au dat spaga judecatorului Geanina Terceanu pentru a primi un verdict favorabil la prima instanta in Dosarul Transferurilor, iar acest lucru ar fi cauzat de o proba obtinuta in ultimul moment de DNA.

Avocatul Bogdan Barbuceanu sustine, intr-un interviu acordat Ziare.com ca proba ce i-a determinat pe fratii Becali sa recunoasca fapta consta intr-o inregistrare ambientala realizata de procurorii DNA in duba politiei, cand cei trei inculpati au fost adusi simultan la audieri si au discutat despre acest caz.

Astfel, procurorii ar fi reusit sa introduca in materialul probator inca un argument pentru vinovatia persoanelor implicate in acest dosar, mentioneaza fostul avocat al lui Gigi Becali.

Mai ceva ca-n filme: Cum s-a dat spaga din Dosarul Transferurilor - practici incredibile dezvaluite de un martor

In cadrul interviului acordat Ziare.com, Bogdan Barbuceanu a explicat si modul in care se vor schimba pedepsele fratilor Becali dupa ce si-au recunoscut vina.

Iata interviul acordat Ziare.com de Bogdan Barbuceanu:

Cum se schimba situatia fratilor Becali dupa ce au recunoscut? Ce pedepse risca acum?

Daca incheie acest acord de recunoastere, pedeapsa se reduce cu o treime. Ei au un concurs de infractiuni, din care se va stabili pedeapsa cea mai mare. In cazul de fata, pedeapsa minima este de 2 ani si cea mai mare este de 7 ani de inchisoare, dar oricum nu cred ca se va ajunge acolo, daca vor semna acordul de recunoastere. In cel mai rau caz, vor primi un spor de o treime din cei 7 ani, adica putin peste doi ani.

Giovani Becali isi poate lua gandul de la eliberarea conditionat in momentul de fata?

Absolut, nu se mai poate pune in discutie aceasta problema. I se va adauga acel spor de pedeapsa si dupa ce va fi din nou eligibil pentru eliberarea conditionata trebuie sa repete procedurile.

De ce credeti ca au recunoscut faptele? E mai putin obisnuit.

A fost solutia corecta, absolut. Dupa ultima proba cu care au venit procurorii, o inregistrare ambientala in duba politiei in care vorbeau despre caz, nu aveau alta varianta. Cred ca au fost sfatuiti de avocat si este foarte bine ca au recunoscut si l-au ascultat.

Dosarul Transferurilor se extinde: Inca un judecator mituit? Ce informatii au procurorii DNA

Cum de au fost interceptati chiar in duba politiei?

Au fost naivi. Dupa ce au executat atatia ani de inchisoare, trebuiau sa-si dea seama ca doi condamnati din acelasi caz nu pot fi niciodata impreuna in aceeasi duba. Trebuiau sa-si dea seama ca este o capcana. Procurorul a dorit sa mai aiba o proba in plus la dosar si bravo lui ca a obtinut-o.

In cazul judecatorului Terceanu cum se schimba lucrurile? Cand a fost audiata la DNA a refuzat sa faca vreo declaratie.

Cel mai bine ar fi si pentru domnia sa sa recunoasca faptele pentru ca procurorii au probe foarte puternice, mai ales ca si ceilalti inculpati au recunoscut. E aproape imposibil sa-si faca o aparare in asa fel incat sa mai castige in momentul de fata. Cel mai bine ar fi sa recunoasca.

#Giovani Becali Dosarul Transferurilor, #spaga fratii Becali Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor