Inca un condamnat din Dosarul Transferurilor va fi eliberat din inchisoare - decizie definitiva

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 13:48
4036 citiri
Inca un condamnat din Dosarul Transferurilor va fi eliberat din inchisoare - decizie definitiva
Foto: Gazeta Sporturilor

Inca un condamnat din celebrul Dosar al Transferurilor va fi eliberat conditionat, dupa cum au decis miercuri magistratii de la Tribunalul Mehedinti.

Gheorghe Netoiu, fostul patron al Universitatii Craiova si actionar al clubului Dinamo, este al patrulea om de fotbal din acest "lot" pus in libertate.

In data de 27 noiembrie, Judecatoria Drobeta Turnu Severin respingea cererea lui Netoiu de a fi eliberat conditionat si stabilea un termen de trei luni pana cand condamnatul putea sa solicite din nou punerea in libertate inainte de executarea pedepsei.

Sentinta de atunci nu era insa definitiva, iar fostul sef de la Craiova si Dinamo a atacat-o cu recurs la Tribunalul Mehedinti, care i-a dat castig de cauza.

"Admite contestatia formulata de condamnatul NETOIU GHEORGHE, impotriva sentintei penale nr. 2328 din 27.11.2015, pronuntata de Judecatoria Drobeta Turnu Severin, in dosarul nr. 10882/225/2015. Desfiinteaza sentinta atacata si rejudecand: Admite propunerea privind liberarea conditionata a condamnatului NETOIU GHEORGHE. Dispune liberarea conditionata a contestatorului - condamnat, NETOIU GHEORGHE, din executarea pedepsei de 3 ani si 4 luni inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 238/2012, pronuntata de Tribunalul Bucuresti. Dispune punerea de indata in libertate a contestatorului condamnat, NETOIU GHEORGHE, de sub puterea mandatului nr. 434/2014, emis de Tribunalul Bucuresti, daca nu este retinut in alta cauza sau daca nu se afla sub puterea altui mandat de executare a pedepsei inchisorii, dupa caz. In baza art. 275 al. 3 C.p.p., Cheltuielile judiciare efectuate in tot cursul procesului penal raman in sarcina statului. Definitiva", se arata in sentinta de miercuri.

Dosarul Transferurilor: Un condamnat va fi eliberat la o zi dupa ce a facut infarct

Gigi Netoiu devine al patrulea condamnat din Dosarul Transferurilor eliberat conditionat, dupa George Copos, Jean Padureanu si Gica Popescu. In puscarie se mai afla in momentul de fata fratii Victor si Ioan Becali, Cristi Borcea si Meme Stoica.

Netoiu nu se mai afla in penitenciar de o buna perioada de timp, el fiind internat la sectia de cardiologie a Spitalului Municipal din Timisoara dupa ce a suferit un infarct in celula.

Dosarul Transferurilor: Gigi Netoiu a facut infarct in inchisoare!

Trei ani si patru luni de inchisoare a fost condamnarea primita de Netoiu in data de 4 martie 2014.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Gigi Netoiu eliberat, #Netoiu eliberat conditionat, #Netoiu infarct eliberat , #dosarul transferurilor