Intermediarul spagii din Dosarul Transferurilor da cartile pe fata - ce le-a spus procurorilor

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 08:03
11010 citiri
Intermediarul spagii din Dosarul Transferurilor da cartile pe fata - ce le-a spus procurorilor
Foto: Hepta.ro

Persoana despre care procurorii DNA sustin ca a intermediat spaga din Dosarul Transferurilor a explicat pas cu pas cum i-ar fi dat judecatorului Geanina Teodorovici Terceanu peste 200 de mii de euro.

In declaratia data in fata procurorilor, intemerdiarul al carui nume nu a fost facut public a mentionat ca prima spaga a fost data in aprilie 2009, cu ocazia unui meci dintre Steaua si Gloria Bistrita.

"Am aranjat o intalnire intre Becali Ioan si judecatoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat - cred ca - intre Steaua si Gloria Bistrita. Aici, am ocazionat intalnirea intre Becali Ioan si judecatoarea Terceanu Geanina.

Astfel, am stat impreuna cu judecatoarea la loja, dupa care am fost sunat de catre Becali Ioan si mi-a cerut sa o conduc pe aceasta intr-un birou de la tribuna oficiala. Am condus-o pe judecatoare la acest birou, imprejurare in care, de fata cu mine, au inceput discutiile intre Becali Ioan si aceasta", a povestit intermediarul in fata procurorilor, conform Digi Sport.

El a sustinut apoi ca prima transa de bani incasata de Geanina Terceanu a fost in valoare de 10 mii de euro.

"La sfarsitul acestei discutii, Becali Ioan i-a intins un plic cu 10.000 euro judecatoarei, iar aceasta mi-a zis mie sa ii iau eu pana iesim din stadion, motiv pentru care i-am luat de fata cu cei doi.

Dupa ce am luat plicul cu bani, la indicatiile judecatoarei, am plecat impreuna de la meci, eu avand asupra mea cei 10.000 euro. Imediat ce am ajuns la masina mea, i-am inmanat acesteia plicul cu bani, ocazie cu care aceasta s-a uitat in plic si mi-a zis ca sunt 10.000 euro", a precizat martorul.

Ce pedepse risca Borcea, fratii Becali si judecatorul Terceanu - Interviu

Intermediarul a relatat inca un episod, in care fratii Becali i-ar fi spus judecatoarei ca doresc un verdic favorabil, iar daca acest lucru s-ar intampla "vor fi foarte generosi".

"Cand am ajuns impreuna cu judecatoarea Terceanu Geanina la locuinta acestora din Pipera, aici am gasit atat pe Becali Ioan, cat si pe Becali Victor. La locuinta acestora, fratii Becali au inceput sa discute cu judecatoarea, spunandu-i ca vor sa fie achitati in dosarul pe care aceasta il judeca, aspect cu care ea a fost de acord.

Tot in cadrul acestei discutii, Becali Victor s-a exprimat fata de aceasta, spunandu-i ca dupa finalizarea favorabila a dosarului urma sa fie foarte generosi cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan ca aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan si Becali Victor mi-au spus ca nu aveau pregatiti atatia bani, ci doar 10.000 euro, urmand ca a doua zi sa imi dea diferenta", a mentionat acesta.

Stenograme din Dosarul Transferurilor Judecatorul Terceanu: Vai de capul meu! Nu spuneti nimic de mine! Am cheltuit banii!

Intr-un alt episod, ce a avut loc in mai 2009, intermediarul sustine ca i-ar fi dat judecatorului 40 de mii de euro.

"I-am dat acesteia cei 40.000 euro prin geamul deschis al masinii, spunandu-mi ca se grabeste. I-am spus totodata ca in plic sunt 40.000 euro, iar aceasta a ramas un pic surprinsa intrucat se astepta la mai mult", a subliniat inermediarul.

In incheiere, intermediarul a adus in discutie si situatia lui Cristi Borcea, care ar fi contribuit si el. Din banii de la cei trei, judecatorul si-ar fi cumparat un apartament.

"Stiu de la judecatoarea Terceanu Geanina ca, inainte de pronuntarea hotararii in dosarul Transferurilor, Borcea Cristian l-a trimis pe... sa-i dea acesteia suma de 10.000 euro, in acelasi scop, mentionat mai sus, lucru care s-a si intamplat, din spusele acesteia.

De asemenea, stiu ca din cei 60.000 euro dati de familia Becali prin intermediul meu judecatoarei, aceasta si-a achizitionat un apartament in zona Vacaresti-Tineretului, in apropierea Mall-ului Sun Plaza, cu suma de aproximativ 70.000 euro", a concluzionat martorul.

Istoricul cazului

Potrivit procurorilor, Geanina Teodorovici Terceanu ar fi primit 220 de mii de euro din partea fratilor Becali si a lui Cristi Borcea pentru a-i achita pe inculpatii din Dosarul Transferurilor, fapt ce s-a si intamplat.

Primele suspiciuni ale procurorilor in acest caz au inceput inca din aprilie 2012, cand Terceanu i-a achitat pe cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor.

Instrumentarea cazului a inceput in aprilie 2014, iar de atunci procurorii au inceput sa stranga mai multe probe.

Intre timp, in 2013, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe condamnatii din Dosarul Transferurilor, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia, in martie 2014.

Lista condamnarilor finale din Dosarul Transferurilor, decise de ICCJ:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Cei opt condamnati, acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari.

Dintre acestia, Jean Padureanu, George Copos si Gica Popescu au fost deja eliberati conditionat.

C.S.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#spaga Dosarul Transferurilor, #declaratii intermediar spaga Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor