Judecatorul Geanina Terceanu face o marturie incredibila in fata instantei: Borcea mi-a dat bani pentru ca ne placeam reciproc

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 21:00
9796 citiri
Judecatorul Geanina Terceanu face o marturie incredibila in fata instantei: Borcea mi-a dat bani pentru ca ne placeam reciproc
Foto: Hepta.ro

Judecatorul Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti a povestit in fata instantei modul in care a luat spaga pentru a-i salva de inchisoare pe fratii Becali, in Dosarul Transferurilor.

Cand a venit vorba despre banii primiti de la Cristi Borcea, Terceanu a sustinut insa ca avea o relatie mult mai speciala cu fostul dinamovist, iar cei 10 mii de euro erau, de fapt, un cadou.

"Dupa ce am ajuns acasa am vazut ca in geanta Borcea imi lasase o suma de bani, din cate imi amintesc 10.000 de euro, in euro. Nu am purtat vreo discutie ulterioara despre aceasta suma de bani nici cu George Iorgovan (avocatul lui Borcea - n.red.), nici cu Cristian Borcea", a spus Terceanu in fata instantei, conform Adevarul.

"Perceptia mea a fost insa ca aceasta suma de bani nu-mi fusese data in legatura cu dosarul pe care-l judecam, ci ca urmare a faptului ca eu si domnul Borcea ne placuseram reciproc, el dorind sa ne mai vedem si ulterior, context in care eu am apreciat ca el a intentionat sa-mi faca un cadou. Cu ocazia vizitei facute acasa la Cristian Borcea, eu i-am lasat un numar de telefon, iar el m-a mai sunat ulterior cerandu-mi sa ne vedem, insa eu am tot amanat, iar o alta intalnire cu domnul Borcea nu a mai avut loc", a mai declarat aceasta.

Geanina Terceanu le-a explicat apoi judecatorilor cum a primit spaga din partea fratilor Becali.

Intermediar a fost Manole Teodoris, care i-a inmanat o suma de bani, "subintelegandu-se ca voi incerca sa il ajut cu ocazia judecarii dosarului".

In prima instanta, la o vizita efectuata in mai 2009 la vila fratilor Becali din Pipera, Terceanu a fost informata din nou de condamnati. "Mi-au sugerat sa le aplic o pedeapsa cu suspendare sau sa ii achit, eu zicandu-le ca nu le promit nimic, intrucat dosarul era foarte voluminos", a mentionat Terceanu, care ulterior ar fi primit 40 de mii de euro din partea lui Manole Teodoris.

"Din cate imi amintesc, este posibil sa fi primit acesti bani undeva pe strada", a explicat Terceanu.

Judecatorul a povestit ca in acest caz a fost implicata si sotia lui Manole Teodoris, Gabriela, intr-o alta tranzactie.

"Gabriela m-a intrebat ce suma de bani doresc, eu zicandu-i ca nu vreau o suma anume, lasand la latitudinea fratilor Becali acest aspect. I-am spus lui Manole Gabriela ca suma de bani de la fratii Becali sa mi-o aduca la Movila, acolo unde locuiesc mama si surorile mele, explicandu-i acesteia unde anume sa vina si cum sa ajunga. Gabriela mi-a dat banii pe strada, in fata casei surorii mele Ciuciula Livia. Eu nu am numarat banii, convingerea mea fiind ca sunt 100.000 euro. I-am dat plicul cu bani surorii mele Livia, zicandu-i sa il pastreze si sa nu intrebe nimic", a explicat Terceanu.

In semn de multumire, fratii Becali i-au mai oferit inca o spaga lui Terceanu, dupa cum chiar ea a recunoscut.

"Mi-a spus ca fratii Becali sunt multumiti si doresc sa imi mai dea o suma de bani. Gabriela mi-a spus ca din aceasta suma isi va opri si ea o parte, fara sa-mi spuna cat. Cert este ca mie mi-a mai dat suma de 20.000 euro, tot la Movila, ne-am intalnit undeva in sat, nu retin unde anume. Acesti bani i-am cheltuit, nu-mi amintesc in ce imprejurari", a mentionat Terceanu.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, vineri, trimiterea in judecata a fratilor Giovani si Victor Becali si a lui Cristi Borcea in dosarul de mituire al judecatorului Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti.

Conform unui comunicat oficial al DNA, fratii Becali si Cristi Borcea au fost trimisi in judecata pentru dare de mita.

Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti a fost, de asemenea, trimisa in judecata pentru luare de mita.

In acest dosar mai sunt implicati avocatii Antonie Iorgovan si Daniel Costel Petre, trimisi in judecata pentru marturie mincinoasa.

Ce pedepse risca Borcea, fratii Becali si judecatorul Terceanu - Interviu

Intermediarul spagii din Dosarul Transferurilor da cartile pe fata - ce le-a spus procurorilor

Istoricul cazului

Potrivit procurorilor, Geanina Teodorovici Terceanu ar fi primit 220 de mii de euro din partea fratilor Becali si a lui Cristi Borcea pentru a-i achita pe inculpatii din Dosarul Transferurilor, fapt ce s-a si intamplat.

Primele suspiciuni ale procurorilor in acest caz au inceput inca din aprilie 2012, cand Terceanu i-a achitat pe cei opt inculpati din Dosarul Transferurilor.

Instrumentarea cazului a inceput in aprilie 2014, iar de atunci procurorii au inceput sa stranga mai multe probe.

Stenograme din Dosarul Transferurilor Judecatorul Terceanu: Vai de capul meu! Nu spuneti nimic de mine! Am cheltuit banii!

Intre timp, in 2013, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe condamnatii din Dosarul Transferurilor, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia, in martie 2014.

Lista condamnarilor finale din Dosarul Transferurilor, decise de ICCJ:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Cei opt condamnati, acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, au creat un prejudiciu total de peste 11,5 milioane de dolari.

Dintre acestia, Jean Padureanu, George Copos si Gica Popescu au fost deja eliberati conditionat.

C.S.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Geanina Terceanu relatie Borcea, #spaga Geanina Terceanu Dosarul Transferurilor , #dosarul transferurilor