Penitenciarul Jilava a decis: Mihai Stoica, eliberat din inchisoare

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 17:10
4989 citiri
Penitenciarul Jilava a decis: Mihai Stoica, eliberat din inchisoare
Foto: Hepta.ro

Mihai Stoica, fost manager al clubului Steaua Bucuresti, a primit aviz favorabil din partea unei comisii de la Penitenciarul Jilava pentru a fi eliberat conditionat, dupa ce a executat un an si noua luni din condamnarea de 3 ani si 6 luni primita in dosarul transferurilor din fotbal.

Cererea de eliberarea conditionata urmeaza sa fie inaintata Judecatoriei Sectorului 4.

Pana in prezent, trei condamnati din acest dosar au fost eliberati conditionat din inchisoare - Jean Padureanu, George Copos si Gheorghe Popescu.

Si Ioan Becali a primit o decizie favorabila pentru eliberare, insa decizia nu este definitiva.

Situatia lui Ioan Becali este mai complicata, dupa ce DNA l-a pus sub acuzare pentru ca ar fi mituit-o, impreuna cu Victor Becali si Cristian Borcea, pe judecatoarea Geanina Terceanu, cea care a dat o prima decizie de achitare in dosarul transferurilor.

De altfel, Ioan Becali si Victor Becali, care isi ispasesc pedeapsa in Penitenciarul Poarta Alba, s-au ales cu mandate de arestare preventiva pentru ca au mituit-o pe Geanina Terceanu.

Pe 4 martie 2014, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea la inchisoare cu executare a celor opt oameni din fotbal inculpati in dosarul transferurilor.

Astfel, George Copos, fostul actionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de inchisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua la 3 ani si 6 luni de detentie, Cristian Borcea, fost actionar al FC Dinamo - 6 ani si 4 luni, Ioan Becali - 6 ani si 4 luni, Victor Becali - 4 ani si 8 luni.

De asemenea, Jean Padureanu, fost presedinte al clubului Gloria Bistrita, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in acelasi dosar, Gheorghe Popescu - 3 ani, o luna si 10 zile de inchisoare cu executare, iar Gheorghe Netoiu - 3 ani si 4 luni de detentie cu executare.

Potrivit DNA, faptele savarsite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obtinuti din transferuri fiind "spalati" prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul intocmit de procurori se refera la 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005.

#Mihai Stoica eliberat inchisoare, #Mihai Stoica eliberat conditionat , #dosarul transferurilor