Cadiz a promovat in prima liga din Spania dupa 14 ani

Luni, 13 Iulie 2020, ora 14:23
2118 citiri
Cadiz a promovat in prima liga din Spania dupa 14 ani
Foto: Facebook / Cadiz C.F

Echipa Cadiz si-a asigurat revenirea in prima liga spaniola dupa o pauza de 14 ani, cu doua etape inaintea finalului diviziei secunde.

Cadiz a profitat de infrangerea echipei Real Zaragoza, scor 2-4, suferita, duminica, pe teren propriu, in meciul cu Oviedo, in etapa a XL-a a Segunda Division, chiar daca si formatia andaluza a pierdut in aceeasi runda, sambara, 0-1, acasa, cu Fuenlabrada.

Cadiz conduce in clasament, cu 69 de puncte, fiind urmata de Huesca, 64 de puncte, si Zaragoza, 62 de puncte. Formatiile de pe primele doua locuri promoveaza direct in LaLiga, in timp ce echipele de pe locurile 3-6 vor participa la un play-off, la capatul caruia va fi cunoscuta a treia promovata.

In ciuda masurilor puse in aplicare pentru a limita raspandirea coronavirusului, mii de suporteri s-au adunat in afara stadionului pentru a sarbatori promovarea echipei lor, care a retrogradat in 2006.

Potrivit marca.com, intregul oras Cadiz a explodat de bucurie odata cu fluierul final al meciului Zaragoza-Oviedo.

Autoritatile politice, de sanatate si de ordine au cerut prudenta locuitorilor in sarbatorirea promovarii pe strazile orasului, insa euforia nu a putu fi oprita.

Cu torte, petarde si chiar artificii, numerosi fani au iesit pe strazi, majoritatea fara sa respecte msaurile sanitare si de distantare.

Sarbatoarea a continuat pe plaja, unde a fost vazut si un grup de jucatori, la o discoteca in aer liber.

Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi are 25 de ani și este la a patra experiență internațională, jucând pentru Alaves, după ce a trecut pe la Fiorentina, Gent și Glasgow Rangers. Înaintea meciului amical de...
Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu revine în antrenorat. Cu ce echipă s-a înțeles tehnicianul de 78 de ani
Mircea Lucescu nu vrea să renunțe la antrenorat și este gata să revină pe banca tehnică a unei echipe. El s-ar fi înțeles cu echipa turcă Beșiktaș Istanbul, unde a mai activat în...
#Cadiz, #prime division, #Spania, #fotbal, #la liga , #etapa