Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Premiul virtual pentru cel mai frumos gol al Campionatului European

Sambata, 12 Iunie 2021, ora 01:23
1502 citiri
Premiul virtual pentru cel mai frumos gol al Campionatului European
Premiu virtual FOTO facebook

Gazprom, sponsor oficial al turneului, a venit cu initiativa de a crea un premiu inedit pentru cel mai frumos gol de la Euro 2020.

Remarcabilul caligraf futurist rus Pokras Lampas a fost invitat sa puna in aplicare ideea. Obiectul de arta este format din 432 de mingi de fotbal care contin modele caligrafice ale numelor Campionatului, Gazpromului si al programului social international pentru copii "Fotbal pentru prietenie" si a valorilor acestuia: prietenie, egalitate, justitie, sanatate, pace, devotament, victorie, traditie si onoare. Mingea castigatorului va fi adaugata la caligrafie dupa aflarea identitatii sale. Mingile formeaza un spatiu de arta deschis in care oricine poate crea un continut neobisnuit pentru publicul sau.

In viitor, instalatia de arta va inceta sa mai existe ca obiect fizic si va renaste sub forma de opera de arta digitala intr-un format de token NFT. Premiul digital si mingea castigatorului vor fi prezentate jucatorului care marcheaza cel mai frumos gol de la Euro 2020. Tinerii ambasadori ai programului "Fotbal pentru prietenie", din toate tarile participante la Campionatul European, vor lua parte la ceremonia de premiere.

Holograma premiului va fi expusa la sediul UEFA din Nyon, Elvetia.

Premiul pentru castigatorul 'Golul Turneului' va fi primul trofeu digital din istoria fotbalului. Combinand perceptia fizica si realitatea digitala intr-o opera de arta reala, va fi o intruchipare creativa a spiritului UEFA EURO 2020: un eveniment global care aduce oamenii din intreaga lume impreuna in jurul sportului.

"Astazi este o zi foarte importanta, deoarece pentru prima data in istoria fotbalului, premiul pentru golul turneului de la EURO 2020 va fi nu doar un obiect fizic, ci si un premiu digital NFT. Datorita sustinerii companiei Gazprom, sponsorul oficial al Campionatului European, avem ocazia sa reprezentam Rusia la nivel mondial si sa oferim premiul celui mai bun jucator din acest sport", a spus artistul.

"Nu este pentru prima data cand Gazprom, care a fost un partener de incredere al UEFA de multi ani, vine cu initiative care contribuie la dezvoltarea fotbalului din intreaga lume", a declarat directorul de marketing al UEFA, Guy-Laurent Epstein.

"Premiul Gazprom pentru golul turneului este unul unic in istoria fotbalului si speram ca vor fi o multime de goluri extraordinare din care sa alegem pe parcursul lunii viitoare", a mai spus acesta.

Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Dezbaterea privind absenţa tehnologia de linia porţii în La Liga a fost reaprinsă duminică, după ce un potenţial gol al Barcelonei a fost anulat în Clasico câştigat de Real Madrid, scor...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#premiu virtual, #Euro2020, #gazprom, #gol , #Euro 2020