Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Selectionerul Olandei, desfiintat de presa din tara sa dupa eliminarea de la Euro 2020: "A platit pretul prostiei"

Luni, 28 Iunie 2021, ora 15:20
4262 citiri
Selectionerul Olandei, desfiintat de presa din tara sa dupa eliminarea de la Euro 2020: "A platit pretul prostiei"
Frank de Boer

Dupa esecul Olandei din optimile de finala ale EURO 2020, in fata Cehiei (0-2), presa olandeza il indica vinovat principal pe selectionerul Frank de Boer, asupra caruia pluteau semne de intrebare inainte de startul turneului final si care acum este criticat pentru ''stupiditatea lui'', transmite EFE, conform agerpres.ro.

''Selectionata olandeza a platit pretul prostiei lui De Boer'', a fost titlul online al lui De Telegraaf, principalul ziar din Tarile de Jos, in timp ce titlul editiei pe hartie a fost ''Rosu pentru Portocala''.

Ziarul batav i-a criticat pe Memphis, Wijnaldum si compania care nu s-au descurcat cu ''o mana de cehi mediocri'', al caror nivel este comparat cu FC Groningen, o echipa de la mijlocul clasamentului din Eredivisie, care insa au reusit sa-i faca pe olandezi sa vada restul competitiei acasa la televizor.

De cand Frank de Boer a preluat Olanda in septembrie 2020, bilantul a fost de 8 victorii, 4 remize si 3 infrangeri. Aceste cifre sunt diferite de cele ale lui Ronald Koeman, care inainte de a semna pentru Barcelona, inregistrase un bilant de 11 victorii, 5 remize si 4 infrangeri.

Presa a criticat mai ales sistemul de joc ales de Frank de Boer, un 5-3-2, utilizat in cele patru partide jucate la EURO 2020. La un antrenament al ''portocalelor'', o avioneta a trecut peste teren cu un banner care cerea un 4-3-3. Criticile au fost insa reduse la tacere dupa parcursul imaculat al Olandei in faza grupelor, cu trei victorii din trei meciuri, performanta reusita doar de Italia si Belgia.

Ziarul Volkskrant a scris ca cehii au aplicat cu succes un ''truc tactic simplu'' pentru a dezactiva apararea olandeza, prin punerea sub presiunea a fundasului Daley Blind, de la care porneau majoritatea atacurilor.

Algemeen Dabnland a criticat inlocuirea atacantului Donyell Malen cu Quincy Promes, dupa eliminarea fundasului De Ligt, care a schimbat ritmul partidei: ''Schimbarea a functionat in directie inversa. A scos definitiv supapa de la o anvelopa deja dezumflata. Prestatia lui Memphis Depay, noul jucator al lui FC Barcelona, a fost descrisa ca ''inimaginabil de slaba'' de jurnalul olandez care a criticat federatia olandeza ca nu a negociat cu un antrenor de calibru dupa plecarea lui Ronald Koeman.

Intr-o ancheta online realizata de Algemeen Dabnland in randul a 75.000 de persoane, 49% au opinat ca De Boer trebuie demis.

De Boer si-a asumat dupa esecul cu Cehia toata responsabilitatea pentru eliminarea de la EURO 2020.

Selectionata Cehiei s-a calificat in sferturile de finala ale EURO 2020 dupa ce a dispus cu 2-0 de Olanda prin golurile lui Tomas Holes (68) s Patrik Schick (80), ultimul aflandu-se la cea de-a patra sa reusita de la debutul turneului.

Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, i-a transmis internaţionalului Olimpiu Moruţan că este alături de el, după accidentarea gravă suferită de...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Frank de Boer, #Olanda, #selectioner, #presa, #prostie , #Euro 2020