Scandal la nivel inalt! Ministrul german de extern ataca dur UEFA dupa ce a refuzat ca stadionul din Munchen sa fie iluminat cu drapelul LGBT

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 12:09
3587 citiri
Scandal la nivel inalt! Ministrul german de extern ataca dur UEFA dupa ce a refuzat ca stadionul din Munchen sa fie iluminat cu drapelul LGBT
Allianz Arena FOTO :Change.org

UEFA a transmis un "semnal prost", dupa ce a refuzat cererea oficialitatilor din Munchen de a ilumina Allianz Arena in culorile curcubeului, in semn de protest fata de politica Ungariei fata de minoritatile sexuale, a apreciat Heiko Maas, seful diplomatiei germane.

"Este adevarat, terenul de fotbal nu are nimic de-a face cu politica. Este vorba de persoane, de echitate, de toleranta. De aceea UEFA transmite un mesaj prost", a scris Maas pe Twitter, el incurajand sa se afiseze aceste culori si "in stadion si in afara lui", miercuri seara, la meciul Germania - Ungaria.

Ungaria a adoptat, la 15 iunie, un text care interzice "promovarea" homosexualitatii in randul minorilor, cauzand ingrijorarea aparatorilor drepturilor LGBT, in timp ce guvernul lui Viktor Orban creste restrictiile cu privire la aceste comunitati.

Orasul Munchen si-a anuntat, duminica, intentia de a cere UEFA permisiunea de a ilumina stadionul in culorile curcubeului, simbolul comunitatii LGBT, pentru a protesta impotriva acestei legi, la meciul Germania-Ungaria din Grupa F a Euro-2020, care va avea loc miercuri.

Decizie dura! UEFA interzice ca stadionul din Munchen sa fie iluminat cu drapelul LGBT la meciul Germania - Ungaria

Insa UEFA nu a aprobat aceasta initiativa.

"UEFA este o organizatie neutra din punct de vedere politic si religios. Dat fiind contextul poltic al acestei cereri - un mesaj vizand o decizie luata de Parlamentul maghiar - UEFA trebuie sa refuze aceasta cerere", a anuntat forul european.

#Euro 2020, #munchen, #lgbt, #Germania , #Euro 2020