Selectionerul Frantei, dupa eliminarea de la Bucuresti: "Ne doare". Ce-a spus despre penalty-ul decisiv ratat de Mbappe

Marti, 29 Iunie 2021, ora 09:27
5010 citiri
Selectionerul Frantei, dupa eliminarea de la Bucuresti: "Ne doare". Ce-a spus despre penalty-ul decisiv ratat de Mbappe
Didier Deschamps

Selectionerul echipei de fotbal a Frantei, Didier Deschamps, a afirmat, dupa eliminarea campioanei mondial din optimile de finala ale EURO 2020, ca poate ''Les Bleus'' nu au meritat mai mult daca s-au oprit in aceasta faza a competitiei, conform agerpres.ro.

''Am debutat bine, contra Germaniei si au terminat pe primul loc in grupa. Dupa aceea incepea o alta competitie. In fata unei echipe frumoase a Elvetiei am reusit sa ne revenim, sa reglam tirul, pana in ultimele zece minute...

Echipa Frantei este obisnuita sa fie una solida, insa azi a fost fragila. Daca exista un regret, acela este ca nu am gestionat avantajul celor doua goluri. Am fortat pana la final. Loviturile de departajare raman lovituri de departajare, ne doare, dar trebuie sa acceptam. De multe ori s-a terminat cu bine pentru noi, dar nu a fost si cazul in seara aceasta.

E multa tristete in lot. Am vorbit, stim care este forta noastra, unitatea, solidaritatea acestui grup, am cunoscut momente minunate impreuna. Daca ne oprim aici inseamna ca nu meritam mai mult. Exista lucruri incontrolabile, insa nu este o scuza si facem parte dintre cei care pleaca acasa, cum au facut si vicecampioana mondiala (Croatia) si campioana Europei (Portugalia)'', a declarat Deschamps la finalul meciului.

Tehnicianul s-a referit si la prestatia vedetei Kylian Mbappe, care nu a reusit sa marcheze niciun gol la acest turneu final si a ratat penalty-ul decisiv.

''Se astepta mult de la Kylian. Chiar daca nu a marcat, a fost de multe ori decisiv. El si-a asumat responsabilitatea ultimului penalty, nimeni nu l-a fortat. In vestiar nu exista reprosuri. Kylian si-a asumat responsabilitatea, se simte vinovat, dar nu este. El ne putea califica si atunci nu se mai gandea nimeni la asta. Lotul meu este unul solidar, in ciuda acestui moment de deceptie'', a explicat Deschamps.

Selectionerul campioanei mondiale a oferit explicatii si in legatura cu tactica pe care a abordat-o.

''Nu am facut totul bine. In prima repriza, nu imi da dreptate, evident. Am jucam mai bine daca incepeam altfel? Poate, insa am facut ceea ce trebuia pentru a schimba lucrurile... Stiu bine cum e fotbalul, cand castigam este victoria jucatorilor si este responsabilitatea mea cand lucrurile nu merg bine. Imi asum asta, este un moment penibil. Am avut dorinta, ambitie, forta de a continua, dar trebuie sa ne oprim, din nefericire. Trebuie sa acceptam. Punctul nostru forte a fost aceasta soliditate a echipei, insa am avut-o doar in primul meci. Exista multe scenarii...

Am fost mai putin tari din cauza mai multor lucruri, unele pe care nu le putem controla. Fiecare echipa are propriile dificultati, au fost multi accidentati la final de sezon. Cu temperaturile caniculare, organismele au fost si mai solicitate. Am fost mai multe lucruri, mai multe decat de obicei, dar a fost la fel si in cazul altor echipe'', a precizat Deschamps.

Deschamps a confirmat pentru canalul beIN Sports ca in septembrie se va afla pe banca tehnica a echipei Frantei la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2022: ''Da, asa este prevazut''.

Campioana mondiala Franta a fost eliminata de Elvetia, cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in optimile de finala ale EURO 2020 la fotbal, intr-un meci in care scorul a fost 3-3 (1-0) dupa prelungiri.

La meci au asistat 22.642 de spectatori.

Acesta a fost ultimul din cele patru meciuri pe care Romania le-a gazduit in cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala, dupa Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina - Austria (21 iunie, scor 0-1), toate din Grupa C.

Ministerele şi administraţiile locale din Franţa încep testarea săptămânii de lucru de 4 zile. Cât timp va dura experimentul
Ministerele şi administraţiile locale din Franţa încep testarea săptămânii de lucru de 4 zile. Cât timp va dura experimentul
Experimentarea săptămânii de lucru de patru zile în ministerele din Franţa va începe în această primăvară şi va dura „cel puţin un an”, potrivit unei note a administraţiei difuzate...
Retrospectivă excepţională Brâncuși, la Centrul Pompidou, sub înaltul patronaj al președintelui Franței
Retrospectivă excepţională Brâncuși, la Centrul Pompidou, sub înaltul patronaj al președintelui Franței
Brâncuşi a fost inventatorul sculpturii moderne. Retrospectiva excepţională de la Centrul Cultural George Pompidou, care s-a deschis marţi, invită publicul să descopere lumea poetică a...
#Euro 2020, #Didier Deschamps, #Franta, #eliminare, #mbappe , #Euro 2020
Comentarii
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5
Allez,allez ,multa UE ,les francais!Ati meritat-o increzutilor!