Oameni de toate vârstele arestați în Anglia pentru insulte rasiste online la adresa fotbaliștilor britanici care au ratat penalty-uri în finala EURO 2020

Joi, 05 August 2021, ora 15:06
2900 citiri
Oameni de toate vârstele arestați în Anglia pentru insulte rasiste online la adresa fotbaliștilor britanici care au ratat penalty-uri în finala EURO 2020
Finala EURO 2020 a avut loc pe stadionul Wembley

Poliţia britanică a arestat 11 persoane în legătură cu abuzurile rasiste online la adresa jucătorilor englezi Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, care au ratat la loviturile de departajare din finala Euro-2020, pierdută în faţa Italiei, informează mirror.co.uk.

Până acum, poliţiştii au reţinut zece bărbaţi şi o femeie, suspectaţi de mai multe infracţiuni, inclusiv comunicări rău intenţionate şi încălcarea articolului 127 din Legea privind comunicaţiile din 2003.

Unitatea de poliţie a fotbalului din Marea Britanie precizează că are mai mult de 600 de rapoarte din toată ţara, din care 207 au fost de natură penală, iar 35 dintre aceste conturi au sediul în Marea Britanie.

Dintre cele 207 de postări, 123 de conturi sunt înregistrate de persoane din străinătate şi detaliile acestora sunt transmise autorităţilor din ţările respective. Unitatea aşteaptă date de la reţelele de socializare privind restul de 50 de conturi.

Cei reţinuţi până acum în operaţiunea Unităţii de poliţie a fotbalului au vârste cuprinse între 18 şi 63 de ani.

Toţi cei reţinuţi au fost ulterior eliberaţi pe cauţiune sau sub control judiciar.

""Există oameni care cred că se pot ascunde în spatele unui profil de socializare şi pot posta astfel de comentarii respingătoare fără grijă. Ei trebuie să se gândească de două ori înainte.

Avem anchetatori care caută în mod proactiv comentarii abuzive în legătură cu meciul şi, dacă ating un prag penal, cei care postează vor fi arestaţi. Ancheta noastră continuă în ritm susţinut şi suntem recunoscători celor care şi-au găsit timp să ne raporteze postări rasiste. Complexitatea investigării abuzurilor pe reţelele sociale nu poate fi subestimată.

S-a depus multă muncă pentru identificarea acestor 11 persoane. Aş dori să mulţumesc Facebook, Instagram şi Twitter pentru că au răspuns prompt solicitărilor noastre. Între timp, căutăm un angajament cu jucătorii înşişi pentru a ne oferi sprijinul şi căutăm contribuţia lor pentru ancheta noastră şi urmăririle ulterioare", a declarat Mark Roberts, şeful unităţii.

FA a salutat arestările efectuate ca parte a anchetei "cu privire la comentariile rasiste respingătoare adresate jucătorilor englezi după finala Euro 2020”. De asemenea, federaţia solicită companiilor de socializare să facă mai multe în combaterea abuzurilor şi îndeamnă guvernul să fie puternic implicat în eradicarea rasismului.

Citește și:
Italia - Anglia, finala Euro 2020, se rejoacă astăzi, în debutul preliminariilor Euro 2024. Unde se poate vedea meciul
Italia - Anglia, finala Euro 2020, se rejoacă astăzi, în debutul preliminariilor Euro 2024. Unde se poate vedea meciul
Preliminariile pentru EURO 2024 debutează joi, 23 martie, și programează încă din prima etapă meciuri de top, ca Italia - Anglia, Franța - Olanda sau Spania - Norvegia. Capul de afiș al...
Cântăreața care a ”măcelărit” imnul Angliei la meciul cu Italia: ”M-a deranjat și pe mine” VIDEO
Cântăreața care a ”măcelărit” imnul Angliei la meciul cu Italia: ”M-a deranjat și pe mine” VIDEO
Selecţionata Italiei, campioana continentală, a fost învinsă de Anglia cu scorul de 2-1, joi seara, pe Stadionul ''Diego Armando Maradona'' din Napoli, într-un meci din Grupa C a...
#scandari rasiste, #anglia, #Euro 2020, #Italia , #Euro 2020
Comentarii
Poza florescujohn
florescujohn
rank 4
La noi nimeni nu e arestat cind 2 muncitori au murit stupid.