Suporterii Ungariei sunt anchetati de UEFA dupa sunetele de maimuta auzite din tribune

Luni, 21 Iunie 2021, ora 11:21
2746 citiri
Suporterii Ungariei sunt anchetati de UEFA dupa sunetele de maimuta auzite din tribune
Fanii maghiari sunt si impotriva gestului de a ingenunchea FOTO Twitter

UEFA a anuntat, duminica, deschiderea unei investigatii disciplinare cu privire la un banner homofob desfasurat, marti, la Budapesta, in timpul partidei Ungaria-Portugalia (0-3) si la strigatele de maimuta auzite, sambata, in tribuna ultrasilor maghiari, la meciul Ungaria-Franta (1-1), informeaza AFP.

Azi e ultimul meci al lui Pandev la nationala Macedoniei de Nord

Forul european a desemnat "un inspector de etica si disciplina" pentru a investiga "potentiale incidente discriminatorii pe Puskas Arena din Budapesta" in timpul acestor doua intalniri din Grupa F a Euro-2020, se arata intr-un comunicat.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al UEFA a confirmat ca investigatiile referitoare la Ungaria-Portugalia sunt legate de un banner homofob denuntat de reteaua antidiscriminare FARE si prezentat, miercuri, de site-ul The Athletic.

In ceea ce priveste meciul Ungaria-Franta, de sambata, mai multe persoane au auzit strigate de maimuta in sectorul ocupat de ultrasii maghiari. Totusi, zgomotul celor 56.000 de spectatori de pe Puskas Arena a facut ca aceste scandari rasiste sa nu fie predominante.

Incidentele vin intr-un moment in care UEFA intentioneaza sa mute la Budapesta semifinalele si finala programate la Londra, in cazul in care guvernul britanic nu va acorda scutiri de carantina pentru suporteri si pentru invitatii forului european care vor asista la fazele finale.

Ungaria a adoptat, marti, un text care interzice "promovarea" homosexualitatii in randul minorilor, cauzand ingrijorarea aparatorilor drepturilor LGBT, in timp ce guvernul lui Viktor Orban creste restrictiile cu privire la aceste comunitati.

Orasul Munchen si-a anuntat, duminica, intentia de a cere UEFA permisiunea de a ilumina stadionul in culorile curcubeului, simbolul comunitatii LGBT, pentru a protesta impotriva acestei legi, la meciul Germania-Ungaria, care va avea loc miercuri, scrie news.ro

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...