Bijuteria de stadion a Ploiestiului, la primul meci - Galerie foto

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 16:52
4490 citiri
Bijuteria de stadion a Ploiestiului, la primul meci - Galerie foto

Bijuteria de stadion construita in Ploiesti pe locul batranului "Ilie Oana" a fost, in sfarsit, inaugurata in cadrul unui spectacol cum n-au prea fost in Romania.

Daca ati fost in trecut pe vechea arena de langa centrul orasului trebuie sa stiti ca lucrurile nu s-au schimbat in ceea ce priveste accesul. Se face la fel de greu, inghesuiala este la fel de mare atat la filtrele de pre-control, cat si la portile de acces. O alta mare problema a stadionului este spatiul. Construit in mijlocul orasului, noul "Ilie Oana" nu are practic locuri de parcare! Inainte de inaugurare se anunta ca strazile din jur vor fi inchise si transformate in parcari temporare, dar se pare ca autoritatile au uitat de acest aspect, cel putin la primul meci.

Astfel, singura optiune este mersul pe jos, statiile mijloacelor de transport in comun fiind la ceva distanta de arena.

Odata intrat pe stadion insa optica se schimba complet. Noul "Ilie Oana" arata senzational, fiind construit in stilul britanic. Tribunele sunt foarte aproape de gazon iar perspectiva spectatorilor nu mai este obturata de celebrele garduri dintre gradene si teren.

Integral acoperita, arena are si o acustica senzationala, echipele care vor juca impotriva Petrolul urmand a avea de infruntat si factorul psihologic.

Inaugurare de nota 9, public de nota 11

Un mare plus pentru organizatori este atentia pentru oamenii care si-au cumparat bilete. Astfel, desi festivitatea trebuia sa inceapa in jurul orei 19.30, ea a fost amanata minute bune pentru ca toata lumea sa intre pe stadion, la ora fixata fiind inca destul de multi spectatori la portile de acces.

Cu tribunele arhipline, pe stadion s-a dat startul festivitatii! Tenorul Vlad Mirita a vut onoarea de a incepe spectacolul, intonand imnul Romaniei. A venit apoi randul lui Geroge Nicolescu, cel care a cantat, impreuna cu intregul stadion, imnul celor de la Petrolul.

Punctul culminant al serii a fost, fara indoiala, meciul amical dintre o echipa de Old Boys a Petrolului si una a fostilor componenti ai echipei nationale.

Hagi, Gica Popescu, Didi Prodan, Viorel Moldovan, Rachita sau Zmoleanu nu au lipsit de pe gazon, incantand audienta chiar daca au depasit de mult momentul retragerii din activitatea competitionala.

De altfel, "Regele" a fost cel mai aplaudat om de pe stadion, primind ovatii la scena deschisa.

Dupa meci, incheiat cu scorul de 4-3 in favoarea Romaniei, desi asta a fost lucrul cel mai putin important, a urmat un moment probabil unic pe stadioanele din Romania - tenorul Vlad Mirita si orchestra condusa de Daniel Jinga au sustinut un mini-recital intr-o atmosfera de zile mari. Cei aproape 15.000 de oameni din tribune au ascultat arii celebre, au dansat si chiar au cantat in tribune!

Dupa momentul muzical, a venit randul artificiilor si spectacolului de lasere, si acestea apreciate de public.

In final, atmosfera de sarbatoare a fost completata de prezentarea jucatorilor si membrilor staff-ului tehnic al celor de la Petrolul. Cei mai aplaudati oameni au fost Florentin Dumitru, Pompiliu Stoica, Daniel Oprita si Vivi Rachita, curios sau nu, toti avand in spate ani buni in tricoul celor de la... Steaua!

Nu pot sa trec si peste momentele mai putin placute. Ca si National Arena, si noul "Ilie Oana" are probleme cu gazonul. Covorul de iarba este intr-o stare mult mai buna decat cel care a fost la Romania - Franta, insa si la Ploiesti au sarit brazde in timpul jocului, joc care a fost totusi unul de numai 50 de minute, disputat intre formatii de old boys.

O alta mare problema este instalatia de nocturna, care la primul meci jucat pe stadion pare cea mai slaba din tara. Luminozitatea de la nivelul gazonului a fost execrabila, partile de teren foarte luminate alternand cu altele in care proiectoarele pareau ca nu fac fata. Neoficial, organizatorii au spus ca este doar o problema de reglaj care se va rezolva pana la ora primului meci oficial.

Per total insa, a fost un spectacol de zile mari la Ploiesti iar organizatorii nu merita decat felicitari pentru ca, spre deosebire de National Arena, aceasta inaugurare nu a fost facuta cu un meci oficial. Astfel a fost posibila punerea in scena a unui show fantastic, care va ramane in amintirea tuturor celor care au luat parte la el.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#inaugurare stadion ploiesti, #poze stadion ploiesti, #nou stadion ploiesti, #spectacol stadion ploiesti, #hagi popescu stadion ploiesti , #fotbal poze