Anamaria Prodan a luat o decizie radicala: E bataie de joc!

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 07:14
15202 citiri
Anamaria Prodan a luat o decizie radicala: E bataie de joc!

Desi ca se mandreste ca este prima femeie din lume ce a avut licenta de impresar FIFA, Anamaria Prodan a luat o decizie radicala, deranjata de modul in care Federatia Romana de Fotbal a gestionat situatia intermediarilor de transferuri.

Sotia antrenorului Stelei a refuzat sa mai plateasca taxa aferenta pentru a ramane intermediar afiliat al Federatiei Romane de Fotbal. "Nu mai detine nicio calitate oficiala in fotbal", a afirmat Viorel Duru, seful departamentului de licentiere din cadrul FRF, pentru Ziare.com.

Acest lucru nu inseamna nicidecum ca Anamaria Prodan nu mai face parte din fotbal. Sotia lui Reghecampf va continua sa transfere jucatori din calitatea de avocat, astfel ca de pierdut vor avea doar oficialii FRF, care nu vor mai incasa taxele substantiale.

"Nu ma intereseaza FRF! Nu am de ce sa platesc zeci de mii de euro pentru o institutie care-si bate joc de agenti si nu face nimic pentru ei", a mentionat Anamaria Prodan pentru Ziare.com.

"Sunt avocat, am asociati. Nu am nevoie de nimeni ca sa fiu agent! Nu stiu daca FRF mai are 5 agenti. Si asta pentru ca nu au aparat agentii care au adus bani grei sa fie langa Federatie", a completat Anamaria Prodan.

Prin aceasta decizie, Anamaria Prodan a impuscat, insa, doi iepuri dintr-o lovitura. Pe langa economia facuta, Prodan nu mai risca o sanctiune din cauza unui conflict de interese, tinand cont ca Laurentiu Reghecampf este antrenorul Stelei.

"Avocatii nu sunt sub jurisdictia FRF. Prin urmare, eventualul conflict de interese trebuie verificat de organizatia din care face parte avocatul respectiv", a mentionat Viorel Duru.

Culisele scandalului

Nemultumirile intermediarilor de transferuri au aparut din cauza modului in care FRF a gestionat licentele oferite anul trecut. Spre exemplu, un intermediar care se afilia in luna decembrie la FRF platea o taxa intreaga, dar in ianuarie 2016 era nevoit sa plateasca din nou aceeasi suma pentru a putea efectua transferuri.

Mai mult, un contract tipizat costa 50 de euro, suma considerata prea mare de intermediarii care efectuau zeci de transferuri intr-o pauza competitionala.

In replica, FRF le-a transmis ca nu au citit regulamentul inainte de a-si procura licentele, intrucat acolo se specificau aceste lucruri.

In urma acestui scandal, FRF a ramas doar cu sase intermediari afiliati, in timp ce ceilalti prefera sa lucreze fie din postura de avocati, fie in colaborare cu diverse cabinete.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: Ziare.com