FC Arges ar putea fi retrogradata

Marti, 16 Iunie 2009, ora 14:51
1516 citiri
FC Arges ar putea fi retrogradata

FC Arges are sanse mici sa scape de ceea ce s-a temut inca de cand a izbucnit scandalul de coruptie in fotbal, retrogradarea in Liga a II-a.

Patronul echipei FC Arges, Cornel Penescu, si restul inculpatilor din acest dosar au fost citati luni la DNA pentru a le fi prezentat materialul de urmarire penala. Acest pas fiind facut, FRF si LPF pot solicita aceste documente procurorilor anticoruptie pentru a-i judeca pe argeseni si in plan sportiv.

In acest caz, regulamentul nu lasa loc interpretarilor. La articolul 60 din Regulamentul Disciplinar al Federatiei Romane de Fotbal se spune clar ca, in cazul in care jucatori, oficiali sau patroni de echipe " ofera, promit sau acorda un avantaj nejustificat unui organ al FRF/LPF /AJF, unui arbitru, jucator, oficial sau altei persoane care se afla sub incidenta prezentului regulament, in nume propriu sau al unui tert, in scopul de a-l determina sa incalce regulamentele FRF/FIFA/UEFA vor fi sanctionati in mod cumulativ:

a) cu o penalitate de 100.000 - 300.000 lei;

b) cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal si cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru doi ani;

c) retrogradarea primei echipe a clubului in categoria imediat inferioara".

Miercuri, 24 iunie, noua Comisie de Disciplina din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal va lua in discutie pentru prima data cazul echipei FC Arges.

Gaz Metan poate reveni in Liga I

Necazul unora, bucuria altora. Locul Argesului in prima liga ar urma sa fe luat de Gaz Metan Medias, echipa clasata pe locul 15 in clasamentul sezonului 2008/2009.

DNA a detonat o adevarata bomba in fotbalul romanesc in data de 14 aprilie 2008, atunci cand finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Facaleata, si fostul director al OPC Arges, Cristian Libertatu au fost arestati preventiv sub acuzatii de dare si respectiv luare de mita.

9 zile mai tarziu, arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean si vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lica, primeau la randul lor mandate de arestare pentru 29 de zile, fiind acuzati de luare de mita.

Corpodean si Savaniu au fost ulterior eliberati sub control judiciar iar lui Marcel Lica nu i-a fost prelungit mandatul de arestare.

Citeste si:
Irina Tănase, despre despărțirea de Liviu Dragnea: ”Nu avea cum să mă prindă cu fostul iubit”
Irina Tănase, despre despărțirea de Liviu Dragnea: ”Nu avea cum să mă prindă cu fostul iubit”
Legătura sentimentală dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) traversează o perioadă de criză după ce fostul politician s-a simțit înșelat cu fostul iubit al...
Ministrul Muncii, atac la Cristian Ghinea: ”Este artizanul sărăciei pensionarilor din România”. Detalii despre majorările promise în 2022
Ministrul Muncii, atac la Cristian Ghinea: ”Este artizanul sărăciei pensionarilor din România”. Detalii despre majorările promise în 2022
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări duminică, 5 decembrie, că sunt bani pentru majorarea pensiilor și a alocațiilor în 2022. Precizarea a fost făcută după atacul...