Jucatorii echipei FC Arges se dopau

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 12:04
2786 citiri
Jucatorii echipei FC Arges se dopau

Procurorii care investigheaza "cazul Penescu" au pornit investigatiile privind posibilitatea ca jucatorii echipei FC Arges sa fi consumat substante interzise in sezonul 2007-2008.

Dintr-o convorbire telefonica intre Cornel Penescu si Ionut Bosneag reseie ca jucatorii echipei FC Arges au apelat la substante interzise in sezonul 2007-2008, in incercarea de a promova in Liga I, informeaza Adevarul.

Suspiciunile au aparut imediat dupa izbucnirea scandalului soldat cu arestarea finantatorului FC Arges, cand procurorii au gasit, in urma perchezitiilor la domiciliul lui Liviu Facaleata, directorul hipermarketurilor PIC, 190 de fiole a cate 5 mililitri de efedrina fiecare.

Problema folosirii substantelor interzise la clubul pitestean a fost ridicata de Razvan Lucescu in sezonul 2008-2009, pe cand antrena FC Brasov, cerand un control antidopind cu doua zile inaintea partidei partidei directe disputata sub Tampa.

S-au folosit de efedrina pentru a promova in Liga I?

Conform interceptarilor telefonice realizate de Serviciul Roman de Informatii in dosarul "Mita pentru arbitri", Penescu l-a sunat pe directorul sportiv de la FC Arges, Cristian Minca, pentru a afla motivele cererii lui Razvan Lucescu. Minca i-a spus patronului pitestean ca informatia s-a scurs prin intermediul portarului brasovean Dani Coman, care este finul goalkeeperului FC Arges, Ionut Bosneag.

Cornel Penescu l-a contactat imediat pe Bosneag pentru a-i cere socoteala, portarul negand informatia: "Pe cuvant de onoare daca eu stiam de Divizia A, daca cineva a luat ceva, ca inainte s-a facut discutia aia in tur. In Divizia B, si atunci doar, ca ne-a zis, ati zis dumneavoastra sa ia toata lumea, dar acum eu n-am mai auzit nicio discutie despre asa ceva", i-a transmis Bosneag patronului argesenilor.

Goalkeeperul gruparii retrogradate sezonul trecut in Liga a II-a a precizat, in fata anchetatorilor DNA, ca nu-si aminteste sa fi purtat conversatia cu Penescu.

Ce este efedrina?

Efedrina mareste substantial cantitatea de adrenalina din organism, creste frecventa cardiaca, tensiunea arteriala, accelereaza frecventa respiratiei, mareste atentia si starea de agitatie. Substanta creste performantele, fiind din acest motiv interzisa la sportivi.

La Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, gimnastei Andreea Raducan i-a fost retrasa o medalie de aur dupa ce s-a depistat ca a consumat medicamente ce contineau pseudoefedrina, o substanta similara efedrinei, interzisa la sportivi.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#jucatori FC Arges dopaj, #cazul Penescu DNA, #interceptari telefonice SRI, #Ionut Bosneag , #jucatori