Un fotbalist roman i-a fermecat pe nemti

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 10:06
4112 citiri
Un fotbalist roman i-a fermecat pe nemti

Un fotbalist roman i-a cucerit pe nemti dupa numai sapte partide in care a jucat pana acum.

Mijlocasul Alexandru Maxim a fost dorit de Steaua in iarna, insa a ajuns tocmai in Bundesliga, la VfB Stuttgart. Privit cu neincredere la inceput, internationalul roman a impresionat dupa numai cateva meciuri in tricoul "svabilor".

"Alexandru Maxim era un necunoscut pana sa ajunga la Stuttgart. Transferul romanului a fost unul neasteptat si norocos pentru svabi. Echipa cauta un atacant, dar jucatorul in varsta de 22 de ani a fost cel achizitionat iar regrete nu are nimeni pana acum", scriu germanii de la Kicker.

Povestea transferului lui Maxim la Stuttgart este una impresionanta. Nemtii cautau un atacant central, insa scouterii l-au "ochit" pe romanul care evolua la Pandurii Targu Jiu. Vazut, placut si transferat pentru 1,5 milioane de euro, asa se poate rezuma totul.

"Aflat in cautarea unui varf de atac, secundul lui Labbadia, Eddy Sozer, a urmarit un meci din prima liga a Romaniei, in care era implicata si echipa Pandurii Targu Jiu. I-a transmis antrenorului ca a gasit un fotbalist interesant, dar acesta nu este atacant, ci mijlocas. Labbadia l-a urmarit la randul sau pe acest jucator interesant iar in iarna Maxim ajungea la Stuttgart pentru 1,5 milioane de euro", mai scrie sursa citata.

Dupa ce a inscris primul sau gol pentru "svabi", Maxim le-a transmis nemtilor ca nu au vazut decat o mica parte din potentialul sau.

"Pentru mine, transferul in Bundesliga a fost un mare pas inainte. Iar VfB este un club mare, care imi ofera sansa de a-mi imbunatati jocul. Vreau sa muncesc mult, insa vreau si sa ma distrez putin. Stiu ca pot sa fac mult mai multe pe teren, abia am inceput!", a spus Maxim.

Tehnicianul Bruno Labbadia este, la randul sau, incantat de internationalul roman, pe care se lauda ca l-a transferat desi nu era un jucator care a acoperit un post deficitar.

"Alexandru aduce acea calitate care a lipsit din jocul nostru", a explicat valorosul antrenor.

Alex Maxim se integreaza tot mai mult in locul lui Stuttgart si specialistii nemti se asteapta ca, in curand, romanul sa devina titular incontestabil la VfB si, de ce nu, una dinvedetele Bundesligii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Maxim presa Germania, #Alexandru Maxim Stuttgart, #Maxim rezultate Stuttgart , #jucatori