Romania, aproape de un esec istoric: Adio Euro 2020 la Bucuresti?

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 07:04
8411 citiri
Romania, aproape de un esec istoric: Adio Euro 2020 la Bucuresti?
Foto: Captura DigiSport

Romania este foarte aproape de a inregistra un esec istoric, putand pierde dreptul de a organiza meciuri la Campionatul European din 2020.

Bucurestiul a fost desemnat oras gazda la turneul final din 2020 in urma cu ceva mai mult de un an, insa pana in acest moment n-au fost incepute niciuna dintre lucrarile majore de infrastructura asumate de tara noastra prin dosarul de candidatura.

Mircea Sandu, fost presedinte al FRF si fost membru in Comitetul Executiv al UEFA, a sustinut, la DigiSport, ca Romania are sanse mari sa ramana fara dreptul de a organiza cel mai mare eveniment sportiv din istoria tarii.

Acesta acuza ca se fac investitii in alte orase, si da ca exemplu noul stadion din Targu Jiu, in timp ce investitiile promise in dosarul depus la UEFA intarzie sa inceapa.

"Au trecut un an si doua luni de cand am aprobat in Comitetul Executiv la UEFA si nu vad sa se fi intamplat ceva acolo. Dosarul ala are niste obligatii foarte clare, pe care statul roman prin guvernul Romaniei si le-a asumat si nu am vazut nimic intr-un an si doua luni de zile. Noi facem stadion la Targu Jiu... Hai sa va spun: erau 5 orase mari desemnate de Guvern sa fie fan-zone: Timisoara, Craiova, Iasi, Cluj, Constanta. Te obliga dosarul de candidatura sa ai 5 orase care sa fie fan-zone in care sa dezvolti, sa promovezi, sa faci niste investitii", a inceput Sandu.

Acesta a precizat si care erau investitiile prioritare pentru Romania, in vederea organizarii Euro 2020.

"In primul rand, cele 4 stadioane din Bucuresti care trebuiau sa gazduiasca antrenamentele pentru cele 4 meciuri trebuie sa fie la 4 stele. Noi am desemnat stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid si Tineretului (Arcul de Triumf - n.red.). Trebuie sa aiba tribunele acoperite.

In plus, in Bucuresti trebuie facut metroul de la aeroport pana in centru, pana in 2019. Trebuie facuta autostrada Bucuresti - Nadlac", a mai spus fostul sef al FRF.

Bucurestiul a obtinut, in septembrie 2014, dreptul de a organiza patru meciuri la Campionatul European din 2020, trei din faza grupelor si unul din optimile de finala.

Partidele ar urma sa aiba loc pe National Arena, iar alte patru stadioane din Capitala ar urma sa fie utilizate ca baze de pregatire pentru reprezentativele care vor evolua in tara noastra.

Guvernul Romaniei s-a angajat ca va finaliza pana in 2019 mai multe proiecte de infrastructura, cele mai importante fiind o linie de metrou pana la Aeroportul Otopeni si o autostrada care sa lege Capitala de vamile din vestul tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Voucherele, o gaură în bugetul țării: ”Nu țin cont de realitatea din România. Din ce bani își va permite statul să le acorde?”
Voucherele, o gaură în bugetul țării: ”Nu țin cont de realitatea din România. Din ce bani își va permite statul să le acorde?”
Anumite categorii de români beneficiază de diferite tipuri de vouchere acordate de stat, cum ar fi cele de vacanță, de alimente, pentru plata facturilor la energie, iar lista a fost constant...
Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei, anunţă că a fost deschis în curtea Spitalului Colentina al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală. El afirmă că pe...
#Bucuresti Euro 2020, #Romania pierde Euro 2020, #Bucuresti Romania Campionat European 2020, #Euro 2020 Romania , #meciuri