Sandoi: Am luat bataie cu 5-1 de la Letonia, dar am fost peste ei

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 13:01
1331 citiri
Sandoi: Am luat bataie cu 5-1 de la Letonia, dar am fost peste ei

Selectionerul nationalei U21 a Romaniei, Emil Sandoi, a declarat, vineri, ca tricolorii puteau obtine mai mult din meciurile cu Letonia si Insulele Feroe.

"Singura concluzie care se poate trage dupa partidele cu Letonia si Insulele Feroe este ca se putea mai mult. Din nefericire insa, fotbalul e nedrept si s-a vazut asta in jocul cu letonieinii, cand am fost peste ei. Trebuia sa depasim acel moment dificil, sa batem Feroe si sa luam toate cele 3 puncte. Ne-am revenit repede, iar acum, dupa victoria Rusiei cu Moldova, suntem la egalitate cu ei si in grafic pentru calificare. E bine totusi ca acest dus rece cu Letonia a venit acum la mijlocul preliminariilor si nu la sfarsit, asa cum s-a intamplat in campania trecuta cu Tara Galilor, pentru ca putem invata de pe urma lui", a spus Sandoi.

Tehnicianul a afirmat ca este multumit de locul ocupat in clasament si sustine ca se astepta la aceasta pozitionare a tricolorilor: "Inainte de inceperea preliminariilor ma asteptam ca noi si rusii sa fim pe primele locuri in aceasta grupa, dar as fi vrut sa putem profita de pasul gresit pe care l-au facut ei cu Insulele Feroe. Nu am reusit, dar e bine ca suntem la egalitate. La acest nivel, al nationalelor U21, jucatorii nu sunt atat de experimentati si e normal sa mai apara si accidente, cum a fost cel cu Letonia, sau cum a fost cel al rusilor cu feroezii. Oricum, suntem bine clasati si pentru o eventuala clasare de pe locul secund".

Sandoi sustine ca urmatoarele doua partide cu Letonia si Moldova sunt foarte importante, pentru ca in cazul unei victorii in fata Letoniei acestia vor fi scosi din cursa pentru calificare: "Cele 6 puncte sunt foarte importante, mai ales ca la final avem dubla cu Rusia. Cred ca acele doua partide vor fi decisive, dar pana atunci ne trebuie doua victorii".

Selectionerul nationalei de tineret a Romaniei sustine ca jucatorii au inceput sa evolueze mai mult la echipele de club, lucru imbucurator pentru el, dar a precizat ca in aparare inca mai sunt probleme. "Faptul ca unii dintre elevii mei nu joaca meci de meci la echipele de club este intr-adevar o problema, dar noi avem o evidenta clara a tuturor si stim cat si cum evolueaza fiecare. De la mijloc in sus nu stam rau, pentru ca fotbalistii de acolo mai joaca, dar in aparare e mai greu. Echipele de club nu isi permit sa bage tineri in aparare, pentru ca e o zona periculoasa. Tinerii evolueaza doar daca titularii de drept nu sunt apti. Din nefericire insa, nici fondul de jucatori nu este foarte mare si de aceea mai apar probleme. De exemplu, pe postul de fundas stanga nu il avem decat pe Silviu Ilie si am incercat sa mai jucam cu Parvulescu, care de fapt e mijlocas. Trebuie insa sa ne descurcam", a spus Sandoi.

Nationala U21 a Romaniei se afla in Grupa 1 de calificare la Campionatul European din 2011, alaturi de Rusia, Letonia, Moldova si Insulele Feroe. Tricolorii ocupa locul secund, la egalitate cu prima clasata Rusia, ambele cu cate 15 puncte, dar despartite de golaveraj. Jucatorii pregatiti de Emil Sandoi mai au de disputat 4 partide, cu Letonia (acasa), Moldova (deplasare) si dubla cu Rusia.

Primele clasate din cele 10 grupe, plus 4 echipe de pe locul secund care au cel mai bun punctaj se vor califica in play-off, iar invingatoarele de acolo se vor alatura tarii gazda si vor evolua la competitia din 2011.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#emil sandoi, #Letonia Romania tineret , #meciuri