Cum e vazut fotbalul romanesc prin ochii unor australieni

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 13:51
2479 citiri
Cum e vazut fotbalul romanesc prin ochii unor australieni

Echipa nationala a Romaniei va disputa, saptamana viitoare, un meci amical impotriva Australiei, iar la Antipozi se cauta informatii despre fotbalul din tara noastra.

Romania si Australia au o istorie comuna bogata. In deceniul trecut, fotbalisti precum Jacob Burns, Michael Baird, Ryan Griffihs, Jon McKain si Michael Thwaite au lasat o imrpresie excelenta in Liga 1, iar amintirile lor despre tara noastra sunt pozitive.

Inaintea meciului cu Romania, site-ul oficial al Federatiei de Fotbal din Australia i-a chestionat pe Jon McKain si Michael Thwaite despre conditiile pe care le-au intalnit la prima lor experienta in Europa.

"Am fost printre primii australieni in Romania. Primul an a fost dificil, dar dupa ce au venit si ceilalti australieni mi-a fost mai usor sa ma adaptez. Cand mergi intr-o tara straina trebuie sa faci eforturi sa le inveti limba si sa te adaptezi culturii. Trebuie sa mergi cu mintea deschisa. Romania este o experienta grozava de viata daca te duci cu o atitudine deschisa. Nu poate fi altceva decat un succes! Am invatat al dracului de multe in Romania, nu doar despre fotbal ci si despre viata, chiar daca ultimele luni acolo au fost cam triste. Pasiunea pentru fotbal se simte cu siguranta in Romania. Oamenii de acolo traiesc si respira pentru fotbal!", a spus Jon McKain.

La randul sau, atacantul Michael Thwaite a afirmat ca, desi a avut si momente proaste in Romania, impresia generala ramane pozitiva.

"Am trait probabil cea mai buna experienta si cele mai proaste momente in Romania. Primele 18 luni jucate la acel nivel m-au adus la echipa nationala, ceea ce a fost, evident, fantastic. Dar cand am inceput sa joc la nationala, clubul a vazut in mine oportunitati de vanzare si a pus suma ridicola de transfer pe capul meu. Din acel moment n-am mai vrut sa stau in Romania, am vrut sa experimentez si alte tari, insa ei nu m-au jucat timp de sase luni si mi-au pus capat sperantelor de a juca la Cupa Mondiala din 2006. In termeni fotbalistici, romanii sunt jucatori extraordinari si au o tehnicitate excelenta, cum rar mi-a fost dat sa vad in intreaga lume. Au multi antrenori italieni, de la care am invatat bazele defensivei. Cat despre factorul economic, integrarea in Uniunea Europeana a fost un pas mare pentru Romania", a afirmat Thwaite.

In toata istoria, in Liga 1 au evoluat zece australieni. In prezent, singurul australian din Liga 1 este Daniel Georgievski de la Steaua.

Romania si Australia se vor intalni intr-un meci amical pe data de 6 februarie, de la ora 21:00. Amicalul va fi transmis in format LIVE Text de site-ul Ziare.com.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Romania Australia, #Romania Australia fotbal, #australienii despre Romania , #nationala