De la "23 August" la "National Arena" (Video)

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 15:48
3524 citiri
De la "23 August" la "National Arena" (Video)

Marti, 6 august, vom asista la inaugurarea noului stadion al echipei nationale, National Arena sau Arena Nationala, cum vreti sa-i spuneti, ambele denumiri fiind deja imprimate in memoria colectiva a microbistilor.

Istoria acestei arene este insa mult mai veche si incepe tocmai in 1953, atunci cand autoritatile comuniste dadeau in folosinta "Stadionul 23 August", denumit astfel dupa Ziua Nationala din acele timpuri.

Pe "23 August", bucurestenii, si nu numai ei, au asistat la monstruoasele manifestari comuniste, l-au umplut pana la refuz si chiar mai mult la celebrele cuplaje, atunci cand 100.000 de oameni incercau sa isi gaseasca locul in tribune sau pe pista de atletism, au venit sa vada si sa sustina o echipa nationala in care jucau un Dobrin, un Marcel Raducanu, un Cornel Dinu, un Mircea Lucescu sau un Hagi, Gica Popescu si Dan Petrescu.

Dupa Revolutia din 1989 a fost redenumit "Lia Manoliu", dar romanii nu l-au abandonat. Aici a crescut "Generatia de Aur", aici s-a jucat celebrul "sfert romanesc" din Cupa UEFA si tot aici am luat contact cu industria muzicala din Vest, Michael Jackson sau The Rolling Stones reusind sa umple batranele tribune.

Odata cu trecerea timpului, constructia uriasa, dupa model sovietic, s-a dovedit a fi depasita din multe puncte de vedere, asa ca s-a luat decizia reconstructiei. In vara lui 2006, stadionul a trecut din administrarea Autoritatii Nationale a Sportului in domeniul public al municipiului Bucuresti, pentru ca mai apoi sa fie pur si simplu ras de pe suprafata pamantului.

In locul sau, dupa aproape 4 ani de munca si peste 230 de milioane de euro investite, a aparut noul National Arena, cel mai mare si mai modern stadion din Romania zilelor noastre.

Urmariti mai jos un clip video emotionant:

M.D.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#constructie stadion national, #stadion 23 august, #stadion Lia Manoliu, #national arena inaugurare , #nationala