Romania, invinsa de Brazilia la retragerea lui Ronaldo

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 05:51
13136 citiri
Romania, invinsa de Brazilia la retragerea lui Ronaldo

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a pierdut cu 1-0 partida amicala "de lux" disputata impotriva Braziliei. Meciul a fost, in acelasi timp, ultimul jucat de "Fenomenul" Ronaldo Nazario de Lima in reprezentativa "carioca".

Cu cateva ore inainte de fluierul de start al intalnirii, orasul Sao Paulo a fost "maturat" de o furtuna puternica, aversele lasand fara curent electric cartiere intregi. Poate si de aceea tribunele arenei "Pacaembu" nu au fost tocmai pline la ultimul meci al lui Ronaldo.

Asa cum ne asteptam, selectionerul de conjunctura, Stefan Iovan, a folosit o echipa aproape divizionara, singurul "intrus" fiind Ciprian Marica, capitanul "tricolorilor".

Partida a inceput, deloc surprinzator, in nota de dominare a gazdelor, Neymar si Robinho ratand doua ocazii importante. Inevitabilul s-a produs in minutul 21, atunci cand elevul lui Lucescu de la Sahtior, Jadson, l-a gasit bine pe Neymar, iar acesta l-a scos din poarta pe Tatarusanu cu un dribling viclean. A venit apoi o pasa simpla in fata portii, de unde Fred a reluat cu latul si a deschis scorul.

Imediat, Gabi Muresan a lovit transversala portii lui Victor cu o "torpila" trimisa din lovitura libera de la peste 30 de metri, ce avea sa fie cea mai mare ocazie a Romaniei.

In minutul 30, Ronaldo si-a facut aparitia de la vestiare si a intrat pe teren pentru ultimul sfert de ora al primului act. Au fost 15 minute in care Brazilia a jucat numai pentru "Il Fenomeno", toti jucatorii incercand sa il puna pe acesta in pozitii ideale de gol.

Ronaldo a avut 3 ocazii mari, o data sutand peste poarta noastra, iar de doua ori fiind blocat de Tatarusanu, care i-a refuzat o ultima bucurie in cariera de fotbalist.

Partea secunda a fost mult mai slaba, schimbarile dese punandu-si amprenta asupra jocului. Brazilienii au mentinut posesia, insa au amenintat mult mai rar poarta lui Pantilimon, introdus pe teren in a doua repriza.

Chiar daca a avut o echipa din care au lipsit "vedetele", Romania s-a prezentat satisfacator la Sao Paulo, Tatarusanu, Rapa, Papp, Gardos, Muresan sau Torje avand evolutii demne de apreciat in fata unor adversari mult mai cunoscuti si valorosi.

Intalnirea dintre Brazilia si Romania a fost transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com, iar mai jos aveti rezumatul intalnirii:

FINALUL PARTIDEI !!! ROMANIA ESTE INVINSA IN MECIUL DE RETRAGERE AL LUI RONALDO!

Min.87 Torje incearca un sut de la 20 de metri cu care il intinde serios pe Victor.

Min.82 Nilmar trece ce acceleratul pe langa Gardos, intra in careu si suteaza putin peste poarta lui Pantilimon.

Schimbare Romania: Alexa intra in locul lui Muresan.

Min.80 Jucatorii par ca asteapta finalul, brazilienii dominand teritorial si intrecandu-se in driblinguri.

Schimbare Brazilia: Thiago Neves a intrat in locul lui Neymar

Schimbare Romania: Marica iese iar in locul sau intra Zicu.

Schimbare Brazilia: Luizao intra in locul lui Lucio.

Min.70 Neymar suteaza pe langa poarta dupa un dribling scurt, la marginea careului nostru.

Schimbare Romania: Giurgiu intra in locul lui Bourceanu. Pantilimon intra in locul lui Tatarusanu.

Schimbare Brazilia: Lucas Rodriguez a intrat in locul lui Robinho.

Min.64 Tatarusanu intervine din nou bine in fata lui Neymar.

Min.62 Centrare buna a lui Maicon, Jadson lufteaza, balonul ajunge la Nilmar care reia in bratele lui Tatarusanu.

Schimbare Brazilia: Lucas Leiva intra in locul lui Sandro.

Min.58 Una din putinele actiuni ofensive ale romanilor este finalizata de Tanase cu un sut peste poarta.

Min.55 Neymar pleaca pe contraatac, paseaza la Jadson care isi inchide unghiul, insa reuseste centrarea. Rapa respinge in afara terenului.

Schimbare Romania: Sanmartean iese si intra dinamovistul Alexe.

Min.53 Brazilienii ataca in continuare, Andre Santos suteaza pe langa poarta.

Min.48 Actiune incantatoare a brazilienilor stopata in ultimul moment de Papp.

A INCEPUT REPRIZA SECUNDA !!!

______________

Schimbare Brazilia: Ronaldo ii lasa locul in teren lui Nilmar.

Schimbare Romania: Tanase a intrat in locul lui Surdu.

INFO: Ronaldo se afla la mijlocul terenului, de unde transmite un mesaj emotionant pentru fanii de pe stadion si nu numai.

INFO: Ronaldo a pasit spre vestiare printr-un "tunel" facut de jucatorii celor doua formatii, care l-au aplaudat minute in sir.

FINALUL PRIMEI REPRIZE !!!

Min.42 Tatarusanu intervine din nou in fata lui Ronaldo, care a sutat bine din interiorul careului.

Min.40 Ronaldo este gasit bine de Robinho in careul nostru, dar "Fenomenul" suteaza peste din pozitie ideala.

INFO: Robinho si Ronaldo zambesc cu gura pana la urechi, semn ca amicalul cu Romania este unul destins.

Min.36 Atac frumos al brazilienilor, insa Tatarusanu intervine extraordinar in fata lui Ronaldo!

INFO: Banner urias afisat de fani pe care scrie: Vei ramane intotdeauna "Fenomenul".

Schimbare Brazilia: Ronaldo Nazario da Lima intra pe gazon pentru ultimul sau meci oficial din cariera. Fred iese.

Ronaldo iese de la vestiare in uralele intregului stadion!

Min.27 Jadson paseaza minunat pentru Robinho, care a ramas singur cu Tatarusanu, insa a sutat slab, in bratele portarului nostru.

Min.25 BARA ROMANIA !!! Gabi Muresan executa superb o lovitura libera de la 33 de metri iar balonul loveste transversala!

Min.21 GOOOL Brazilia! Actiune frumoasa a gazdelor, Neymar il dribleaza pe Tatarusanu si paseaza in fata portii, de unde Fred reia simplu.

Min.20 Ce ocazie! Maicon pleaca in cursa pe partea dreapta, scapa usor de Gardos si centreaza in fata portii, de unde Robinho reia slab, in plasa laterala.

Min.19 Posesie prelungita pentru Romania, din pacate doar in jumatatea proprie. Cum trecem de linia de mijloc a terenului, pierdem balonul.

Min.12 Prima ocazie de gol importanta! Torje pierde aiurea un balon in zona mediana, brazilienii pleaca pe contraatac, balonul ajunge la Neymar care il ridiculizeaza pe Latovlevici si suteaza peste poarta lui Tatarusanu.

Min.9 Stam bine pe faza defensiva pana in acest moment, insa suntem inexistenti in atac, acolo unde Surdu si Marica nu au atins mingea decat de cateva ori.

Min.4 Suntem iertati de un penalti. Bourceanu il faulteaza in suprafata de pedeapsa pe Jadson, dar arbitrul muta balonul la marginea careului.

Min.3 Brazilienii domina copios si ataca deja in valuri. Noi nu reusim sa tinem balonul si sa legam 3-4 pase.

Min.1 A inceput meciul !!! Brazilia joaca in celebrul echipament "autiu-verde" iar Romania in rosu.

INFO: Ronaldo se pregateste intens la vestiare. El va intra pe teren in minutul 30 si va juca pana la pauza.

INFO: Romania este sustinuta de cativa fani in Brazilia, "tricolorul" nostru fiind prezent in tribune.

INFO: Se intoneaza cele doua imnuri de stat. "Desteapta-te romane" rasuna pe "Pacaembu".

INFO: Cu 5 minute inainte de startul intalnirii mai sunt inca destule locuri libere pe arena "Pacaembu". Probabil ca furtuna dezlantuita cu doar cateva ore mai devreme si care a lasat cartiere intregi ale orasului Sao Paulo fara curent electric este de vina.

INFO: Jucatorii nu au avut voie sa se incalzeasca pe teren inainte de meci, ei ramanand la vestiare pentru a nu distruge gazonul arenei din Sao Paulo. Doar portarii au avut acordul arbitrilor de a iesi pe teren, pentru a se acomoda cu lumina. Tatarusanu a fost huiduit copios de brazilienii aflati in tribune.

INFO: Cu putin timp inainte de startul intalnirii, orasul Sao Paulo a fost "maturat" de o furtuna puternica. Gazonul a avut cel mai mult de suferit, acesta fiind acum ud si moale.

Echipele de start:

BRAZILIA: Victor - Maicon, Lucio, David Luiz, Andre Santos - Sandro, Jadson, Elias - Robinho, Fred, Neymar.

Selectioner: Mano Menezes

ROMANIA: Tatarusanu - Rapa, Papp, Gardos, Latovlevici - Torje, Bourceanu, Muresan, Sanmartean - Surdu, Marica.

Selectioner: Stefan Iovan

* Intalnirea se disputa in orasul Sao Paulo.

INFO: Partida dintre Brazilia si Romania va marca retragarea "Fenomenului" Ronaldo din nationala "carioca".

INFO: Este a treia disputa dintre Romania si Brazilia din intreaga istorie a celor doua echipe. Primul meci s-a disputat la Campionatul Mondial din 1970, "tricolorii" fiind invinsi greu, cu scorul de 3-2. In cea de-a doua intalnire, una amicala jucata in 1974, "selecao" s-a impus cu 2-0.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania invinsa Brazilia, #Ronaldo retragere fotbal, #Romania pierde meci Brazilia, #Brazilia Romania LIVE, #amical Brazilia Romania, #Romania Brazilia 2011 , #nationala