Ce sunt pariurile sigure si de ce sunt ele "interzise" de catre operatori?

Advertorial
Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 17:12
97663 citiri
Ce sunt pariurile sigure si de ce sunt ele "interzise" de catre operatori?

Vom explica ce sunt pariurile sigure si de ce sunt acestea "interzise" de catre operatorii de pariuri online.

Specialistii in pariuri sportive ne atrag atentia sa nu confundam conceptul de "Sure Bets" sau "Arbitrage Betting" cu asa-zisele "pariuri 100% sigure" pe care multi escroci le vantura prin fata jucatorilor naivi care spera sa dea lovitura peste noapte cumparand ponturi de pe grupuri de Facebook de pe alte canale de comunicare online.

Exista o metoda prin care jucatorii pot realiza in mod categoric profit de pe urma unor pariuri plasate in mediul online, insa punere in aplicare a acestei abordari este din ce in ce mai putin posibila.

Pariurile sigure exista!

Tehnica "Arbitrage Betting" presupune plasarea unor pariuri care sa acopere toate optiunile disponibile ale unei piete de pariuri, distribuind mizele astfel incat profitul sa fie sensibil egal indiferent de deznodamantul acelei partide.

Practic, un "Sure Bet" reprezinta un pariu castigat inainte ca respectiva partida sa se desfasoare.

De ce este posibil acest lucru? Ei bine, casele de pariuri sportive ofera cote diferite pentru aceleasi evenimente sportive. Acest lucru se datoreaza multor factori, dar ce trebuie sa stii pentru a intelege conceptul este ca in mare parte, cotele sunt ajustate in functie de fluxul pariurilor plasate la o anumita agentie.

Spre exemplu, daca avem un meci intre Simona Halep si Serena Williams, iar la o anumita agentie se pariaza foarte mult pe victoria romancei, cota pentru victoria acesteia va scadea.

De ce ajusteaza operatorii cotele? Pentru ca nici o casa de pariuri nu vrea sa parieze. Casa insasi incearca sa faca un fel de Arbitrage, adica sa miste cotele pentru a directiona pariurile de fiecare parte, astfel incat sa realizeze un mic profit indiferent de rezultatul unei partide.

Sa continuam exemplul partide de tenis despre care am vorbit: victoria Simonei Halep are o cota de 2.75 la o anumita agentie, in timp ce adversara sa are o cota de 1.65 la o alta casa de pariuri online.

Daca am avea 1.000 RON disponibili pentru a-i paria, ar trebui sa mizam 375 RON pe victoria actualului numar 1 din WTA si 625 RON pe victoria americancei la cealalta agentie. Indiferent de care va fi deznodamantul partidei, in acest scenariu am fi realizat un profit de 31.25 RON.

Poate ca acel profit de 3.12% nu ne incanta la prima vedere, insa daca am gasi numai 3 astfel de partide zilnic, am putea obtine un profit de 280% la sfarsit de luna, asta fara sa riscam asteptand rezultatele meciurilor, ci plasand pariuri sigure.

Mai multe detalii despre cum se calculeaza mizele si valoarea pariurilor sigure puteti gasi rasfoind cateva articole despre pariuri sportive si casino pe site-ul celei mai mari si mai active comunitati de pariori de la noi din tara.

De ce interzic operatorii pariurile sigure?

Casele de pariuri traiesc din banii jucatorilor, asa ca nu isi pot permite sa-i lase pe speculanti sa scoata bani din piata fara sa fie interesati de experienta de pariuri in sine. Problema este ca cei care fac Arbitrage de ceva vreme investesc de regula sume foarte mari.

Exista chiar si "sindicate" in acest sens, care efectiv schimba cotele pietei pentru a profita de pe urma agentiilor. De aceea, operatorii isi iau masuri de precautie in acest sens, interzicand intr-un fel sau altul aceasta metoda. Cei care sunt depistati ca joaca "pariuri sigure" sunt limitati sau se trezesc chiar cu conturile inchise.

Cum isi dau seama agentiile de pariuri ca un utilizator face Arbitrage? In zilele noastre, acest lucru nu este deloc complicat. Tehnologia si schimbul de informatii prin intermediul unor terti fac depistarea practicantilor de Arbitrage posibila.

Practic, este foarte greu de fentat acest sistem in zilele noastre, sau chiar imposibil in anumite cazuri. Partea buna este ca jucatorii se pot folosi de platformele de Betting Exchange pentru a compensa intr-o oarecare masura oferta din piata jocurilor de noroc de la noi din tara.

Daca vrei sa aprofundezi acest subiect va trebui sa te documentezi foarte mult si sa ai mare atentie la detalii. Practicarea acestei metode poate fi extrem de profitabila, insa vine la pachet si cu cateva riscuri.

Nu uita sa pariezi responsabil si sa nu tratezi niciodata pariurile sportive ca fiind o sursa sigura de castig!

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#pariuri sportive, #arbitrage pariuri, #pariuri sigure , #pariuri