(P) Cum declari veniturile din jocuri de noroc si pariuri online? Termen limita 25 mai

Advertorial
Vineri, 05 Mai 2017, ora 11:45
20244 citiri
(P) Cum declari veniturile din jocuri de noroc si pariuri online? Termen limita 25 mai

Ai jucat la pariuri online in 2016? Stii daca ai de platit impozit si cum trebuie sa procedezi? Termenul limita pentru declararea veniturilor obtinute din jocuri de noroc online este 25 mai!

Am stat de vorba cu specialistii din echipa PariuriX.com si in continuare iti vom explica cele mai bune practici pentru a declara veniturile realizate de tine la pariuri online pentru a evita o posibila amenda!

Cine este obligat sa plateasca impozit la pariuri online?

Nu toti cei care au pariat online trebuie sa plateasca impozit, contrar parerii multor pasionati de fenomen. La pariuri online se impoziteaza numai retragerile (in mod individual) efectuate de catre jucatorii care sunt inregistrati la agentiile de pariuri online licentiate la ONJN.

Astfel, numai cei care au retras bani intre 01.01.2016 si 31.12.2016 trebuie sa declare veniturile in acest an pana pe 25 mai. Retragerile din 2017 nu trebuie mentionate in declaratia din acest an, deoarece se vor declara abia in 2018.

Daca un jucator depune 100 RON si nu pariaza deloc, iar apoi retrage acei 100 RON, va trebui sa declare aceasta suma si sa plateasca impozitul cuvenit pentru ea. Daca un jucator depune 200 RON si apoi dupa ce ruleaza ceva bani retrage 50 RON, trebuie sa plateasca impozit pentru cei 50 RON si asa mai departe.

Simplu spus, nu are nici o relevanta daca jucatorul a rulat banii sau daca a facut profit in urma pariurilor jucate, intrucat singurul criteriu de impozitare sunt retragerile din contul de pariuri online.

Totusi, daca ai depus spre exemplu 100 RON si ai pierdut toti banii sau inca mai ai ceva in cont, fara sa efectuezi vreo retragere, nu trebuie sa declari nimic.

Cat se plateste impozit la pariuri online?

Desi exista multe voci care spun "nu juca online pentru ca ai impozite mai mari", daca stai sa pui cifrele pe hartie si sa faci un calcul vei vedea ca aceasta este cea mai profitabila metoda de a juca la pariuri.

Exista 3 praguri de impozitare, iar primul este si cel in care se pot incadra toti cei care joaca online, atata timp cat se asigura sa nu retraga intr-o singura transa mai mult de 66.750 RON sau echivalentul acestei sume in Euro.

Cu alte cuvinte, cei care isi divizeaza retragerile astfel incat sa nu depaseasca in mod individual aceasta suma vor plati numai 1% impozit pe respectivele venituri.

VEZI AICI CUM SE COMPLETEAZA DECLARATIA 200 ANAF, CU EXEMPLE SI ALTE DETALII!

Ce e de facut pentru a plati mai putin impozit la pariuri online?

Practicantii de jocuri de noroc pe internet pot isi pot manipula retragerile pentru a se incadra de fiecare data in primul esalon de impozitare. Totusi, daca ai depus 100 RON si ai castigat 400 RON, nu te grabi sa-i retragi, pentru ca exista riscul sa treci imediat printr-o perioada nefasta si sa fii nevoit sa depui din nou, iar pentru retragerea efectuata va trebui sa platesti impozit.

Dimpotriva, cel mai bun lucru pe care il ai de facut este sa continui sa faci ceea ce ai facut si pana acum pentru a-ti rotunji si mai mult veniturile. Gandeste-te ca un alt mare avantaj al pariurilor online este ca nu se plateste impozit per bilet castigat, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a rula castigurile ori de cate ori doresti inainte de plati impozit.

Cum se plateste impozit la pariuri online?

Jucatorul trebuie sa ceara de la operatorii de la care a retras listele cu toate retragerile efectuate in precedentul an si sa completeze toate aceste detalii in declaratia nr. 200 de la ANAF. Procesul se poate finaliza in mod personal - la ghiseu, prin posta (trimitere cu confirmare) sau online, pe site-ul ANAF. Mare atentie la termenul limita de 25 mai!

VEZI AICI UN TUTORIAL CARE TE INVATA CUM SA COMPLETEZI DECLARATIA 200 DE LA ANAF PENTRU A COMPLETA IN MOD CORECT VENITURILE DE LA PARIURI ONLINE!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#venituri jocuri noroc, #impozit pariuri online , #pariuri