Favoritii la Premiul Nobel pentru Pace 2021

Advertorial
Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 17:53
3087 citiri
Favoritii la Premiul Nobel pentru Pace 2021
cote FOTO: unibet.ro

Premiile Nobel, un reper important la nivel global în multe domenii, premiază anual oameni, organiații, inițiative cu totul deosebite, importante pentru lume în ansamblu. În ceea ce privește Premiile Nobel pentru Pace, numele câștigătorului va fi anunțat vineri la ora 12:00 (ora României), în Oslo. Ceremonia de premiere oficială se va desășura tot în capitala Norvegiei, însă abia pe data de 10 decembrie.

Anul trecut, premiul a fost câștigat de Programul Alimentar Mondial (World Food Programme), iar acum de asemenea o organizație pornește cu prima șansă la Premiul Nobel pentru Pace: conform cotelor din secțiunea de pariuri online Unibet, favorită este Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization).

Iată așadar lista favoriților:

1. World Health Organization (WHO)

Această organizație are un rol aparte în contextul special actual, în care întreaga lume se luptă cu pandemia de Covid-19. Încă de la startul pandemiei, World Health Organization s-a implicat activ în subiect, ajutând statele să gestioneze criza din domeniul sănătății publice. WHO a organizat chiar și o investigație în Wuhan, China, locul unde se pare că a început pandemia de coronavirus. Peste 200 de milioane USD au fost strânși prin fondul de solidaritate, rezultând milioane de echipamente de protecție pentru angajații din domeniul sanitar din peste 100 de țări. Cota de 2.75 la Unibet în categoria Premiul Nobel pentru Pace 2021 situează organizația drept principal favorit.

2. Greta Thunberg

O cotă nu mult diferită, de 3.50, are pe unibet.ro activista de mediu care sprijină combatarea schimbărilor climatice - un subiect de asemenea de maxim interes pe plan internațioal. Greta Thunberg a criticat statele mari la Forumul Economic Mondial de la Davos, unde a acuzat guvernele că nu se implică în mod real pentru salvarea planetei de la efectele devastatoare ale schimbărilor climatice. "Casa noastră este încă în flăcări", a avertizat Greta Thunberg.

3. Alex Navalny

Unul dintre principalii opozanți ai liderului de la Moscova, Alex Navalny este considerat un simbol al libertății în Rusia de către cei care acuză modul de guvernare al regimului lui Vladimir Putin. Este de notorietate faptul că anul trecut, în timpul unui zbor de la Tomsk la Moscova, Navalny s-a simțit foarte rău și a fost spitalizat la Spitalul din Omsk, după o aterizare de urgență. A fost ulterior transferat la un spital din Berlin, unde s-a descoperit că fusese otrăvit cu Noviciok. În ianuarie 2021, s-a întors în Rusia, unde a fost arestat și condamnat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut pe 16 februarie ca guvernul rus să-l elibereze de urgență pe Navalny, fără succes până în acest moment. Cota sa la pariuri online: 7.00.

4. Reporters without Borders (Reporteri fără Frontiere)

Organizație celebră pentru lupta sa pentru aflarea adevărului pentru public, Reporters without Borders are de asemenea cotă 7.00 pe Unibet în cursa pentru Premiile Nobel pentru Pace. Presa liberă a traversat o perioadă extrem de dificilă în 2020, mai ales în contextul conflictelor din Iran, Belarus ori Afghanistan. Global, pandemia de coronavirus a putut fi considerată un pretext pentru restricții la informații, iar libertatea presei a fost constant protejată de demersurile celor de la Reporteri fără Frontiere.

5. Committee to Protect Journalists

La Unibet se poate paria și pe șansele celor de la Committee to Protect Journalists - cotă 9.00. Organizația non-guvernamentală din SUA promovează libertatea presei și apără drepturile jurnaliștilor. ONG-ul a publicat "Impunity Index", cu lista țărilor în care jurnaliștii sunt uciși fără a exista pedepse normale pentru criminali.

Mircea Cărtărescu nu a câștigat Nobelul pentru Literatură

Ieri a fost anunțat câștigătorul Premiului Nobel 2021 la secțiunea Literatură. Românii sperau ca acest premiu să ajungă la scriitorul Mircea Cărtărescu, favorit în competiție. Iată totuși că cel ce a câștigat premiul anul acesta este Abdulrazak Gurnah, născut în Zanzibar, profesor de literatură engleză la Universitatea din Kent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#pariuri, #cote pariuri, #pariuri sportive , #pariuri