EURO 2021 Atacantul Adrian Petre: "Sa ne coboram asteptarile". Romania debuteaza miercuri, contra Olandei, la Budapesta

Marti, 23 Martie 2021, ora 09:24
2806 citiri
EURO 2021 Atacantul Adrian Petre: "Sa ne coboram asteptarile". Romania debuteaza miercuri, contra Olandei, la Budapesta
Adrian Petre

Fotbalistul echipei nationale Under-21, Adrian Petre, a declarat luni, intr-o conferinta de presa desfasurata la Budapesta, ca asteptarile privind participarea Romaniei la Campionatul European de tineret 2021 trebuie coborate, dar nu si speranta si increderea ca se poate realiza din nou performanta de la EURO 2019, atingerea fazei semifinalelor, conform agerpres.ro.

"Acum doi ani eram cotati chiar cu sansa a patra daca imi aduc bine aminte. Acum suntem cu sansa a treia din ce am vazut. Atunci am facut surpriza si cred ca lumea se asteapta sa facem la fel si anul acesta. Dar cred ca trebuie sa ne coboram asteptarile, nu si speranta si increderea, doar asteptarile pentru a nu fi dezamagiti apoi. Sa o luam pas cu pas, ca acum doi ani. Asa trebuie sa facem si acum, nu sa ne gandim ca Ungaria nu ne va pune probleme sau ca ne putem califica lejer. Sunt meciuri grele, la acest nivel nu mai sunt asa diferente. Asa cum am fost noi o surpriza acum doi ani, asa poate fi Ungaria acum", a afirmat el, potrivit site-ului FRF.

"Inseamna o responsabilitate si o mandrie sa fiu prezent la al doilea Campionat European consecutiv. Sunt constient ca sunt asteptari de la mine si de la echipa. Iar eu cred ca sunt pregatit sa ajut echipa. Eu nu simt presiune, simt doar responsabilitate. Cred ca daca fiecare isi stie rolul din echipa atunci vom face o figura frumoasa", a adaugat jucatorul formatiei UTA.

Petre a mentionat ca absenta fanilor de la aceasta editie a Campionatului European reprezinta un dezavantaj pentru Romania.

"Suntem constienti ca va fi o atmosfera diferita fata de acum doi ani. Atunci ne-au ajutat foarte mult suporterii, a fost o emulatie fantastica in jurul nostru si asta ne-a dat putere. Acum trebuie sa abordam diferit meciurile. Dar noi avem incredere in fiecare jucator si fiecare om care poate sa aduca un plus echipei. Este un minus pentru noi faptul ca nu vor fi fani. Ne va dezavantaja absenta lor, dar trebuie sa ne ambitionam mai mult. Acum se juca si in Ungaria si probabil ar fi fost foarte multi suporteri romani. Dar stim ca vor fi in fata televizoarelor alaturi de noi. Important este sa castige echipa si asa vom face fericiti si oamenii de acasa", a explicat atacantul.

Reprezentativa de fotbal Under-21 a Romaniei se afla in prezent la Budapesta unde va participa in perioada 24-31 martie la faza grupelor Campionatului European de tineret din Ungaria si Slovenia. Distribuita in Grupa A, alaturi de tara gazda, Germania si Olanda, selectionata Romaniei va disputa toate cele trei partide la Budapesta, pe Stadionul Uj Bozsik.

Programul Romaniei U21:

24 martie, 22:00: Romania - Olanda

27 martie, 19:00: Ungaria - Romania

30 martie, 19:00: Germania - Romania

Primele doua clasate ale fiecarei grupe se vor califica in faza eliminatorie a competitiei care se va disputa intre 31 mai si 6 iunie 2021.

Lovitura financiara la Miami. Premiile turneului de tenis s-au prabusit. Cat poate castiga Simona Halep daca ia trofeul

N-a fost sa fie. Nationala de handbal feminin, la doua goluri de fericire. Tricolorele au invins Muntenegru, dar nu vor merge la Olimpiada

Veste excelenta pentru Simona Halep. Romanca a scapat de cea mai periculoasa adversara de la Miami

Nicolae Stanciu nu se mai opreste din dat goluri. Al saselea meci la rand in care romanul marcheaza cel putin o data

Sorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romanca

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
#Adrian Petre, #nationala, #tineret, #EURO 2021 , #stiri fotbal