Ziare.com

Cat a costat montarea noului gazon de pe Arena Nationala. Anuntul facut de Primaria Capitalei si ce lucrari au mai ramas de finalizat

de Teodor Serban
Joi, 22 Aprilie 2021, ora 19:31

   

Cat a costat montarea noului gazon de pe Arena Nationala. Anuntul facut de Primaria Capitalei si ce lucrari au mai ramas de finalizat
Primaria Capitalei a anuntat joi, intr-un comunicat, ca operatiunile de montare a noului gazon pe Arena Nationala, in vederea Campionatului European, au durat aproximativ doua saptamani si au costat circa 2,2 milioane de lei, fara TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenanta), conform news.ro.

Productia de gazon hibrid a fost realizata la o pepiniera localizata in Cusago - Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA si FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel incat sa reduca cat mai mult utilizarea pesticidelor chimice, precizeaza Primaria Bucuresti.

Livrarea gazonului a fost realizata in camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a conditiilor de stres dupa recoltare, pe durata transportului pe ruta Milano-Bucuresti.

In vederea organizarii Euro 2020, pe langa schimbarea gazonului, Primaria Capitalei mai realizeaza la Arena Nationala o serie de investitii necesare pentru desfasurarea in conditii optime a evenimentului. Astfel, pana in prezent, au fost inlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat si infiintat un Centru Media EURO 2020, a fost inlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheti noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video si s-a realizat un sistem Voce date hardware Arena Euro 2020.

Au mai ramas de finalizat: modernizarea sistemelor de informare spectatori si lucrarile de reparatii si renovari. De asemenea, in perioada urmatoare va fi realizata si modernizarea nocturnei.

Programul meciurilor de la Euro 2020 de pe Arena Nationala este urmatorul:Grupa C

Duminica, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria - Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina - Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina - Austria

Optime de finala

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F - 3A/B/C.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre Arena Nationala Euro 2020 costuri gazon
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2498 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor